REŢETA ZILEI: SÂMBĂTĂ - Covrigei cu chimen şi caşcaval
Publicat pe 06.06.2015 la 18:25 Actualizat pe 06.06.2015 la 18:52
Covrigeii sunt printre cele mai populare gustări, iar cei făcuţi în casă sunt un adevărat deliciu. Pentru zilele de weekend în care doriţi să vă surprindeţi invitaţii sau familia cu o gustare ieftină şi gustoasă, vă sugerăm o reţetă de covrigei cu chimen şi caşcaval, propusă de site-ul culinar.ro.
Covrigeii sunt printre cele mai populare gustări, iar cei făcuţi în casă sunt un adevărat deliciu. Pentru zilele de weekend în care doriţi să vă surprindeţi invitaţii sau familia cu o gustare ieftină şi gustoasă, vă sugerăm o reţetă de covrigei cu chimen şi caşcaval, propusă de site-ul culinar.ro.
Ingrediente:
- 1 kg făină albă de grâu, 2 ouă, 1 pachet margarină, 250 g untură de porc, 1 linguriță de drojdie proaspătă, sare după gust, 1 cutie smântână mică (170 g cu 20% grăsime), 2-3 lingurițe chimen.
- Pentru uns covrigeii:
- 2 ouă, cașcaval uscat și răzuit.
Mod de preparare:
Pentru covrigei cu chimen și cașcaval se încălzesc smântâna, sărea, drojdia. Se amestecă bine cu mână făină, untură și margarină, apoi adăugăm smântâna, sărea și drojdia încălzite, se omogenizează toată compoziția, se frământă bine și se lasă la dospit 1/2 oră.
Aluatul dospit se împarte în 2 sau 3 bucăți ( împărțim aluatul să lucrăm mai ușor). Se întinde fiecare bucată cu sucitorul pe o planșetă pudrată cu făină, deasupra presărăm chimion pe care îl presam ușor cu sucitorul în aluat. Se întinde aluatul pe masă de bucătărie pe o hârtie de copt pudrată cu făină.
Cu formă decupăm covrigei pe care îi dăm prin ouăle bătute, apoi prin cașcaval răzuit, așezam covrigeii cu partea unsă și pudrată cu cașcaval în sus, intro tavă tapetata cu hârtie de copt și coacem la foc potrivit până se rumenesc ușor.
Cașcavalul pe care îl folosiți la sos e bine să fie uscat. În caz contrar acesta se va cocoloși când îl răzuiți și va trebui să îl amestecați cu puțină făină să îl puteți pune pe covrigei.
Foto: acptura Youtube
Citeste si:
REŢETA ZILEI: SÂMBĂTĂ: Găluşte cu prune
Reţeta zilei - JOI: Nicolai Tand recomandă "Focaccia gurmanda"! O să-ţi "plouă" în gură