REŢETA ZILEI - SÂMBĂTĂ / Dulceaţă de ardei iute şi de ardei capia
Publicat pe 17.09.2016 la 23:19 Actualizat pe 17.09.2016 la 23:10
Dacă îţi doreşti să încerci un preparat inedit, o combinaţie absolut senzaţională, alege dulceaţă de ardei iute roşu şi ardei capia.
Dacă îţi doreşti să încerci un preparat inedit, o combinaţie absolut senzaţională, alege dulceaţă de ardei iute roşu şi ardei capia.
Ai nevoie de:
- 900 de grame de ardei iute roşu (curăţat de seminţe şi tăiat)
- 500 de grame de ardei capia (tăiat cubuleţe)
- un litru de oţet de 9 grade
- un kilogram de zahăr.
Mod de preparare:
- Ardeii se curăţă de seminţe şi se taie în cubuleţe mici, după care într-o cratiţă se amestecă oţetul şi zahărul şi se lasă să fiarbă circa 30 de minute.
- Se adaugă ardeiul iute şi cel capia şi se lasă la fiert la foc mic aproape o oră.
- Se aşează dulceaţa în borcane, se învelesc cu o pătură şi se lasă la răcit.
- Este delicioasă în combinaţie cu fripturi ori tocăniţe, mai ales dacă sunteţi amatori de picanterii iuţi..
Sursa foto: bucătăraş.ro
T.F.S