REŢETA ZILEI: Sâmbătă - Papanași cum îi făcea bunica
Publicat pe 10.09.2016 la 14:10 Actualizat pe 10.09.2016 la 14:15
Nu-i aşa că îţi e dor de papanaşii făcuţi de bunica? Erau diferiţi şi tare buni la gust. Îţi spunem mai jos cum poţi face şi tu!
Nu-i aşa că îţi e dor de papanaşii făcuţi de bunica? Erau diferiţi şi tare buni la gust. Îţi spunem mai jos cum poţi face şi tu!
Ingrediente:
- 150 g de făină
- 50 g de griș
- 450 g de brânză dulce de vaci
- 2 ouă
- 80 g de zahăr
- 20 g de zahăr cu vanilie
- 1 linguriță de sare
- 30 ml ulei de floarea soarelui pentru prăjit
Mod de preparare:
Primul pas este să alegi un bol încăpător în care să amesteci toate ingredientele de mai sus, mai puțin uleiul. Pe acesta din urmă îl vei încinge într-o tigaie care a văzut multe la viața ei. Cu mâinile tale harnice și pricepute, pudrate bine cu făină, vei modela papanași drăguți și rotunzi așa cum făceau și încă mai fac multe mame din Bucovina. Așează-i pe o suprafață înfăinată și apoi așează-i cu grijă în tigaia încinsă. Prăjește-i la foc moderat câte 3 minute pe fiecare parte sau până devin rumeni-aurii. Scoate-i pe o farfurie așternută cu șervețele absorbante și apoi bucură-te de ei cu zahăr presărat deasupra, conform printesapolonic.ro.
R.P.