REŢETA ZILEI: SÂMBĂTĂ - Paste cu ton, un deliciu
Publicat pe 28.05.2016 la 14:04 Actualizat pe 28.05.2016 la 15:59
O reţetă perfectă pentru această zi de sâmbătă. Se prepară într-un timp destul de scurt şi este şi foarte gustoasă.
O reţetă perfectă pentru această zi de sâmbătă. Se prepară într-un timp destul de scurt şi este şi foarte gustoasă.
Ingrediente:
-2 ceşti de melci din cereale integrale
-400 grame de legume congelate dacă proaspete nu găsiţi
-170 de grame de ton mărunţit nu în ulei, ci în apă
-300 de grame de supă de pui cu cât mai puţin sodiu în compoziţie
-1/2 ceaşcă de ardei gras roşu tăiat cuburi
-1 linguriţă de condimente- cimbru, rozmarin, pătrunjel, în funcţie de preferinţe
-3/4 ceaşcă în care aveţi biscuiţi din cereale integrale mărunţiţi
-1/4 ceaşcă parmezan ras sau mărunţit
Mod de pregatire:
Pregătiţi pastele fără să vă complicaţi, urmând chiar indicaţiile de pe ambalaj, fără a adăuga sare sau ulei în cazul în care acest lucru este notat de producători. După aproximativ 10 minute, când acestea sunt fierte corespunzător, scurgeţi bine apa şi transferaţi-le într-un castron ceva mai mare.
Între timp încălziţi cuptorul până la 180 de grade. Ungeţi un vas, preferabil din sticlă, cu ulei de măsline.
După această etapă amestecaţi legumele, tonul, supă şi ardeiul gras. Adăugaţi şi condimentele, iar apoi întregul amestec puneţi-l în vasul uns în prealabil cu ulei. Deasupra presăraţi biscuiţii şi parmezanul, scrie grădinamea.ro.
Gătiţi timp de 30 de minute, până când la suprafaţă culoarea devine galben-aurie.
R.P.