REŢETA ZILEI - SÂMBĂTĂ: Penne în sos de parmezan şi roşii proaspete
Publicat pe 14.01.2017 la 14:45 Actualizat pe 14.01.2017 la 14:55
Pentru că a venit weekend-ul, vă propunem o reţetă simplă de penne în sos de parmezan şi roşii proaspete. Se face foarte repede şi este şi foarte uşor de preparat. Cu siguranţă vei reuşi să impresionezi cu această reţetă.
Pentru că a venit weekend-ul, vă propunem o reţetă simplă de penne în sos de parmezan şi roşii proaspete. Se face foarte repede şi este şi foarte uşor de preparat. Cu siguranţă vei reuşi să impresionezi cu această reţetă.
INGREDIENTE:
- 5 catei de usutroi
- 3 1/2 linguri ulei de masline
- 6 rosii mari, coapte
- 20 grame frunze de busuioc proaspete
- 1 morcov
- 3 capete de Parmezan (marginea bucatilor de parmezan care este prea dura pentru a fi rasa)
- sare
- 450 grame penne din faina integrala
- 4 linguri unt
- cateva rosii cherry de culori diferite
MOD DE PREPARARE:
Usturoiul se zdrobeşte şi se căleşte în ulei de măsline la foc mediu într-o tigaie (de preferat din fontă), câteva minute până se caramelizează uşor, conform bucătaras.ro.
Roşiile se toacă în bucăţi potrivite şi se pun în oală, cu morcovii tăiaţi longitudinal, cu busuioc şi capetele de parmezan. Se amestecă totul la foc mic, aproximativ 40 de minute, până când sosul de îngroaşă.
Pastele se pun la fiert conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Se dă la o parte usturoiul, parmezanul, bucăţile de morcovi şi totul se transformă într-un sos omogen cu ajutorul mixerului vertical.
Apoi se adaugă pennele cu unt şi piper, iar dacă se doreşte, se poate adăuga şi apa în care au fiert pastele pentru a obţine un sos mai onctuos.
Poftă bună!
D.S.