REŢETA ZILEI - SÂMBĂTĂ: Pere decojite cu quinoa şi hasmaţuchi! Preparatul AFRODISIAC care-ţi GARANTEAZĂ o noapte FIERBINTE cu iubitul
Publicat pe 30.07.2016 la 16:54 Actualizat pe 30.07.2016 la 17:01
Perele decojite cu quinoa şi hasmaţuchi este un preparat pe care-l poţi servi cu înceredere la cină iubitului dacă vrei să ai parte de o noapte incendiară alături de el.
Perele decojite cu quinoa şi hasmaţuchi este un preparat pe care-l poţi servi cu înceredere la cină iubitului dacă vrei să ai parte de o noapte incendiară alături de el.
Ingrediente: 4 pere mici şi tari, 250 ml vin alb, 250 ml supă de legume, 2 linguri de ulei, 250 g quinoa, 1 ceapă, 1 căţel de usturoi, sare, piper, 1 lingură hasmaţuchi tocat marunt
Mod de preparare: se spală perele şi se curăţă de coajă în partea de sus până la jumătate, astfel încât să se formeze o spirală, fără a se tăia însă complet coaja pentru ca în final să rămână înfăşurată pe fructe. Apoi, se amestecă vinul cu supa de legume într-o cratiţă, se pun la încălzit, după care se adaugă şi perele şi se lasă pe foc câteva minute până nu se înmoaie, după care se scot. Se umple o oală cu apă sărată, se dă la foc până ajunge să fiarbă în clocot şi se toarnă quinoa. Focul se dă mic şi se lasă să fiarbă pentru 15 minute, apoi se dă la o parte de pe foc şi se scurge. Se toacă mărunt ceapa şi se curăţă usturoiul, după care se pun la călit în uleiul încins şi se amestecă cu hasmaţuchi şi quinoa. Se adaugă sarea şi piperul. Amestecul se repartizează pe farfurii, se pune câte o pară deasupra şi se serveşte călduţ.
A.E.D.