REŢETA ZILEI: Sâmbătă - Peşte în sos, sub capac de mămăligă
Publicat pe 19.11.2016 la 13:40 Actualizat pe 19.11.2016 la 13:42
E sâmbătă, weekend şi trebuie să gătim ceva. Venim în ajutorul vostru cu o idee nemaipomenită: reţetă de peşte în sos, sub capac de mămăligă. Este un adevărat deliciu şi se prepară foarte repede.
E sâmbătă, weekend şi trebuie să gătim ceva. Venim în ajutorul vostru cu o idee nemaipomenită: reţetă de peşte în sos, sub capac de mămăligă. Este un adevărat deliciu şi se prepară foarte repede.
Ai nevoie de:
- 5 fileuri de macrou, cu piele
- 1 ceapă
- 2 ardei
- 4 căţei de usturoi
- 1 conservă de roşii cuburi
- 1 foaie de dafin
- sare, piper
- 1 chilli iute (mic, uscat)
- pătrunjel
Mămăligă
- 4 căni apă
- 1 cană mălai
- sare
Iată cum se prepară:
Prăjeşte peştele pe ambele părţi, dar nu încât să se usuce. În acelaşi ulei căleşte ceapa, ardeiul şi usturoiul. Pune peste sos fileurile de peşte şi rupe-le cu furculiţa. În acelaşi timp pregăteşte şi mămăliga. Când sosul şi mămăliga sunt gata le aşezi într-o tavă după următorul plan: sosul cu peşte, apoi deasupra pune mămăligă astfel încât să acoperi toată suprafaţa tăvii. Pune totul la cuptor pentru 15-20 de minute, conform bucataras.ro.
Poftă mare!
R.P.