REŢETA ZILEI - SÂMBĂTĂ: Piftie de porc, fără greşelile de altădată
Publicat pe 10.12.2016 la 16:20 Actualizat pe 10.12.2016 la 16:55
Piftia este o delicatesă, mai ales în perioada sărbătorilor. Toată lumea din familia ta se va aduna la masă, dacă vei face acest preparat delicios, conform reţetei gustos.ro.
Piftia este o delicatesă, mai ales în perioada sărbătorilor. Toată lumea din familia ta se va aduna la masă, dacă vei face acest preparat delicios, conform reţetei gustos.ro.
Ingrediente:
1 kg jumate de piciaore sau cap de porc
1 ceapă
2 morcovi
1 pătrunjel
1 păstârnac
1 ţelină
2 foi de dafin
3-4 boabe de ienibahar
3-4 căţei de usturoi
sare după gust
Mod de preparare:
Se spală şi se curăţă foarte bine carnea de porc, astfel încât să nu mai existe păr. Picioarele se vor tăia în lungime în două părţi, iar capul porcului se va zdrobi cu satirul.
Puneţi tot într-o oală adâncă şi acoperiţi cu apă, până când aceasta va fi cu 3-4 degete peste carne. Puneţi oala la foc şi lăsaţi conţinutul să fiarbă.
Se înlătură mereu spuma de deasupra şi se adaugă sara, foile de dafin, legumele curăţate şi ienibaharul.
Vasul se va acoperi parţial cu un capac de cratiţă şi totul rămâne pe foc până când carnea se desface de pe oase. Acestea se scot, iar bucăţile de carne trebuie să se pună pe mai multe farfurii.
Usturoiul se pisează bine, se adaugă sare şi se combină cu zeama de la carne. Se strecoară şi se bagă şi lichidul de la carne pe farfuriile cu bucăţile de carne, apoi acoperiţi-le.
Se pune la rece. Pentru o piftie perfectă, mereu trebuie să fiarbă la foc mic, iar oala să fie parţial acoperită.
S.O.