REŢETA ZILEI- SÂMBĂTĂ : Prune în vin roşu
Publicat pe 22.10.2016 la 11:45 Actualizat pe 22.10.2016 la 11:46
Este weekend şi cu siguranţă astăzi aveţi timp să vă relaxaţi. Pentru a vă răsfăţa puţin, v-am pregătit o reţetă delicioasă care este foarte simplu de făcut. Astfel, nu veţi pierde mult timp în bucătărie, iar papilele gustative cu siguranţă vor fi încântate.
Este weekend şi cu siguranţă astăzi aveţi timp să vă relaxaţi. Pentru a vă răsfăţa puţin, v-am pregătit o reţetă delicioasă care este foarte simplu de făcut. Astfel, nu veţi pierde mult timp în bucătărie, iar papilele gustative cu siguranţă vor fi încântate.
Prunele în vin roşu sunt un desert simplu şi foarte gustos. Ele se mai numesc şi prune "îmbătate", potrivit e-retete.ro.
Iata de ce ai nevoie şi cum trebuie să procedezi pentru a realiza acest desert:
Ingrediente:
500 gr prune
500 ml vin roşu
70 gr zahăr
1 baton scorţişoară
4 cuişoare
coaja fâşii de la jumătate de lămâie
2 vârfuri de cuţit anason măcinat
un sfert de linguriţă fenicul măcinat
jumătate de linguriţă seminţe chimen
un sfert de linguriţă estenţă de vanilie
50 ml rom
2 linguriţe amidon
Mod de preparare:
Pune la fiert vinul cu zahărul şi aromele până vinul se reduce la jumătate. Apoi pune capacul şi lasă la infuzat 15 minute. Strecoară vinul şi adaugă jumătate din cantitatea de rom. Adaugă prunele tăiate în jumătate şi fierbe totul până prunele sunt moi. Adaugă amidonul dizolvat în apă rece şi mai fierbe încă 1 minut. Trage oala de pe foc, adaugă restul de rom, pune capacul şi lasă să se răcească. Poţi servi acest desert alături de o cupă de îngheţată de vanilie.
Poftă bună!
B.H.