REŢETA ZILEI – SÂMBĂTĂ: Pui deghizat în porc aromat
Publicat pe 21.01.2017 la 21:00 Actualizat pe 22.01.2017 la 19:20
Încă te întrebi cum poate un pui să se deghizeze într-un porc aromat? Ei bine, după câţiva paşi simpli şi cu ajutorul a câtorva felii de bacon, totul se poate. Da, ştiu, nu o să poţi păcăli pe nimeni, dar cu siguranţă îi vei surprinde pe toţi invitaţii care se vor aşeza la masă cu reţeta ta de pui deghizat în porc aromat.
Încă te întrebi cum poate un pui să se deghizeze într-un porc aromat? Ei bine, după câţiva paşi simpli şi cu ajutorul a câtorva felii de bacon, totul se poate. Da, ştiu, nu o să poţi păcăli pe nimeni, dar cu siguranţă îi vei surprinde pe toţi invitaţii care se vor aşeza la masă cu reţeta ta de pui deghizat în porc aromat.
Ingrediente pentru pui deghizat în porc aromat:
- 4 jumătăţi de piept de pui fără piele şi os
- 8 fâşii de bacon tăiate foarte subţire (îl găsiţi gata feliat)
- 100 g de brânză feta
- 4 roşii
- 2 fire de rozmarin proaspăt
- 2 căţei de usturoi
- 10 ml ulei de porumb
- 20 ml ulei de măsline
Mod de preparare a reţetei de pui deghizat în porc aromat:
Ştiu că nu mai e cazul să repet, dar totuşi... o fac: această reţetă e simplă şi rapidă. Pentru început, cu un cuţit foarte ascuţit faceţi câte o incizie lungă de câţiva centimetri şi adâncă de un centimetru şi jumătate pe fiecare jumătate de piept de pui (partea netedă). Ulterior, scobiţi de jur împrejur cu vârful cuţitului astfel încât să obţineţi un buzunar, potrivit printesapolonic.ro. Apoi umpleţi cele 4 buzunare cu brânză feta, înveliţi fiecare jumătate de piept de pui în două fâşii de bacon şi presăraţi-le cu sare şi piper.
Bun, hai că ne apropiem de rezultatul final. Dar acum, într-o tigaie încingeţi uleiul de porumb şi rumeniţi puiul deghizat câte două minute pe ficare parte. Între timp, încingeţi cuptorul şi pregătiţi un vas termorezistent. Aşezaţi în el pieptul de pui peste care aruncaţi felii subţiri de roşii şi de usturoi, frunzuliţe de rozmarin şi ulei de măsline. Acum e momentul să băgaţi vasul la cuptor şi lăsaţi pieptul să se odihnească 25 de minute la 200 de grade. Puiul deghizat se serveşte la palat cald cu salată verde sau rucola.
Poftă nebună!
D.D.