REŢETA ZILEI- SÂMBĂTĂ : Pui Valdostana
Publicat pe 05.11.2016 la 14:35 Actualizat pe 05.11.2016 la 14:50
Astăzi este sâmbătă şi cu siguranţă vrei să găteşti ceva special pentru cei dragi. Dacă nu ai încă o idee pentru prânz, îţi propunem o reţetă cu care îi vei da gata pe cei dragi şi pe care o vei mai găti şi cu alte ocazii.
Astăzi este sâmbătă şi cu siguranţă vrei să găteşti ceva special pentru cei dragi. Dacă nu ai încă o idee pentru prânz, îţi propunem o reţetă cu care îi vei da gata pe cei dragi şi pe care o vei mai găti şi cu alte ocazii.
Originile acestei reţete se află în Italia, numele prepratului fiind dat după o regiune numită Valle d'Aosta, potrivit caietulcuretete.com.
Acestă reţetă este foarte uşor de preparat. Ai nevoie de câteva ingrediente simple şi puţin timp pentru a o realiza.
Ingrediente:
- 4 file piept de pui
- 2 linguri făină
- 50 gr unt
- 200 gr ciuperci
- 50 ml vin alb
- 4 felii şuncă
- 4 felii caşcaval
- 8 felii roşii
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spală file-urile de pui, şterge-le cu şerveţele pentru a înlătura excesul de apă şi apoi dă-le prin făină. Rumeneşte puiul în untul bine încins timp de câteva minute pe fiecare parte. După ce este gata, îl scoateţi-l şi lăsaţi-l pe o farfurie separată. În untul în care ai prăjit puiulm, adaugă cipiercile şi lasă-le să se prăjească până devin rumene. Când sunt rumene adaugă vinul şi lasă câteva minute. Pune compoziţiile obţinute într-o tavă, aşează pe fiecare bucată de pui o felie de şuncă, câte două felii de roşii, iar deasupra pune felii de caşcaval. Dă preparatul la cuptor pentru 10 minute la 180 grade.
Poftă bună!
B.H.