REŢETA ZILEI - SÂMBĂTĂ: Ruladă cu cafea şi caramel

foto: youtube

E weekend şi dacă toată săptămâna ne impunem restricţii alimentare, acum este momentul potrivit pentru un răsfăţ culinar regeşte. Aşa că ne-am gândit să vă propunem un desert cu care vă veţi cuceri prietenii şi familia: ruladă cu cafea şi caramel.

Ingrediente blat: 4 ouă, 4 linguri zahăr, 3 linguri făină, 1 lingură cafea solubilă, 1 lingură cacao, 2 linguri ulei, 1/2 linguriţă praf de copt, un vârf de cuţit de sare

Ingrediente cremă: 10 linguri zahăr, 250 ml lapte evaporat, 3 ouă, 200 ml frişcă lichidă, 1 lingură smântână, 2 linguri praf de budincă instant, 1 lingură amidon alimentar, 10 g gelatină, 1 plic zahăr vanilat,

Mod de preparare blat: Se separă ouăle, după care albuşurile se bat spumă şi, treptat, se adaugă zahărul până când se obţine o consistenţă tare şi lucioasă. Gălbenuşurile se amestecă împreună cu cele două linguri de ulei şi se pun peste albuşuri. Făina se amestecă împreună cu praful de copt, cafeaua şi cacaua, după care se toarnă peste albuşuri, amestecând uşor cu o paletă. Se pune la cuptor într-o tavă cu hârtie de copt, unde se lasă timp de 15-20 de minute.

Mod de preparare cremă:
Frişca şi smântâna se pun împreună într-un bol, unde se bat până când se obţine o spumă, după care se pun la rece. Gelatina se pune la hidratat cu puţină apă rece. Apoi, se separă ouăle. Gălbenuşurile se amestecă cu praful de budincă. Zahărul se pune pe foc şi se caramelizează. Cân acesta capătă o culoare uşor maronie şi s-a topit complet se pune laptele evaporat.Se lasă la fiert până când se topeşte tot zahărul. În crema de gălbenuşuri se pune câte puţin sirop fierbinte şi se amestecă. Treptat, se încorporează în tot siropul şi se pune iar pe foc. Se amestecă încontinuu până când crema ajunge la consistenţa unei smântâni mai groase. Se lasă la răcit, după care se adaugă câte puţină gelatină. Când se răceşte complet, se amestecă cu frişca.

Citeşte şi:

REŢETA ZILEI - JOI: Prăjitura "sex la tavă"! Surprinde-l pe iubitul tău cu un desert obraznic, gata în câteva minute

REŢETA ZILEI: MIERCURI - Biluţe de orez de Halloween! Cu ce să te delectezi de sărbătoarea morţilor vii

A.E.D.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro