REŢETA ZILEI - SÂMBĂTĂ: Sandwich-uri din aluat de pâine cu omletă, ciuperci şi cârnaţi
Publicat pe 01.10.2016 la 14:55 Actualizat pe 01.10.2016 la 16:05
Sandwich-urile sunt un fel perfect de mâncare pe care să-l luăm la drum sau la serviciu. Sunt uşor de făcut, transportabile şi foarte gustoase. Noi vă propunem cele mai bune sandwich-uri coapte din aluat de pâine şi omletă.
Sandwich-urile sunt un fel perfect de mâncare pe care să-l luăm la drum sau la serviciu. Sunt uşor de făcut, transportabile şi foarte gustoase. Noi vă propunem cele mai bune sandwich-uri coapte din aluat de pâine şi omletă.
Ingrediente:
Aluat:
350g făină
100ml ulei
100ml lapte cald
2 linguri de smântână
20g drojdie
1 linguriţă sare
1 linguriţă zahăr
Omletă:
6 ouă
2 linguri de lapte
50g unt
3 felii de şuncă presată
3 cârnaţi, după preferinţă
240g ciuperci din conservă
2 ardei kapia
1 ceapă roşie
Mod de preparare:
Aluat:
Se freacă drojdia cu zahărul şi se diluează cu laptele cald. Se adaugă o mână de făină şi se omogenizează. Bolul se va acoperi şi se lasă 10 minute într-un loc călduţ.
După ce creşte maiaua, se adaugă smântâna şi uleiul. Se omogenizează, se adaugă sarea, apoi treptat se va băga făina. Frământăm aluatul şi se lasă la crescut pentru 10-15 minute.
Omleta:
Se toacă ceapa mărunt, se toacă ciupercile, ardeiul şi cârnaţii(după ce au fost prăjiţi) se vor toca rondele, iar şunca se va tăia în bucăţele.
Ungeţi tigaia cu unt, apoi adăugaţi o parte din ingredientele de mai sus. Ouăle se vor bate cu lingură de lapte şi se adaugă în compoziţie.
Se aşteaptă până omleta este gata, apoi scoateţi amestecul din tigaie. Aşa se va proceda până când se termină amestecul de ingrediente.
Aluatul crescut se va împărţi în 3 părţi. Fiecare parte se va tăia în 2 părţi. La mijloc se va aşeza omleta.
Preparatul se va coace încă 40 de minute la 150grade. După 25 de minute, întoarceţi sandewich-ul.
Poftă bună!
S.O.