REŢETA ZILEI: Sâmbătă: Tartă crumble cu vişine şi mac, un adevărat deliciu
Publicat pe 02.07.2016 la 11:00 Actualizat pe 02.07.2016 la 11:03
Este weekend şi ce merge mai bine decât un desert delicios şi simplu de realizat? Vă spunem mai jos cum să faceţi cea mai bună tartă cu vişine şi mac.
Este weekend şi ce merge mai bine decât un desert delicios şi simplu de realizat? Vă spunem mai jos cum să faceţi cea mai bună tartă cu vişine şi mac.
Ingrediente:
Aluat fraged:
250 g făină
1 vârf de linguriţă praf de copt
100 g unt rece
3 linguri zahăr pudră
1 ou
2 linguri lapte rece
Umplutură:
2 albuşuri
100 g mac macinat
1 plic zahăr vanilat
4 linguri zahăr pudră
coaja rasă de la o lămâie
2 linguri sare fină
1 varf linguriţă praf de copt
4 linguri lapte
500 g vişine
Crumble:
80 g unt rece
150 g făină
3 linguri zahăr pudră
Mod de preparare:
Făina cu praful de copt şi zahărul pudră se pun într-un bol, se adaugă untul rece şi cu vârful degetelor se amestecă pâăa cand are un aspect de firimituri, apoi se adaugă oul şi laptele. S-ar putea să mai fie nevoie de 1 lingură sau 2 de făină, daca aluatul e prea lipicios. Aluatul se înfoliază şi se pune în frigider o oră.
Se scoate apoi aluatul, se întinde într-o formă de tartă (preferabil una termorezistentă, care nici nu se lipeşte).
Albuşurile se bat spumă, apoi se adaugă zahărul pudră şi zahărul vanilat şi se bat în continuare până rezultă o bezea fermă şi lucioasă. Se adaugă macul măcinat, coaja rasă de lămâie, făina amestecată cu praful de copt şi laptele, amestecând uşor cu o spatulă până când compoziţia se omogenizează. Compoziţia se toarnă peste aluatul fraged din tava de tartă şi se aşază deasupra vişinele fără sâmburi şi scurse de surplusul de zeamă.
Într-un bol se pune făina si zahărul pudră, apoi se adaugă untul rece şi cu vârful degetelor se amestecă pana cand are un aspect de firimituri. Aceste firimituri se pun peste umplutură. Se introduce tava în cuptorul preîncălzit şi se coace tarta timp de 35-40 minute, până când crumble-ul devine auriu, scrie bucataras.ro.
R.P.