REŢETA ZILEI - SÂMBĂTĂ: Tartă cu fistic
Publicat pe 29.08.2015 la 16:15 Actualizat pe 29.08.2015 la 16:50
În weekend toată familia se adună la masă, iar dacă vrei să-i surprinzi pe cei dragi cu ceva dulce şi bun, cu această reţetă cu siguranţă vei avea succes.
În weekend toată familia se adună la masă, iar dacă vrei să-i surprinzi pe cei dragi cu ceva dulce şi bun, cu această reţetă cu siguranţă vei avea succes.
Bucătarul Nicolai Tand îţi recomandă un desert delicios şi deosebit, şi anume o tartă cu fistic. Prezentatorul emisiunii "Star Chef", de la Antena Stars, a postat această reţetă pe blogul său personal şi te învaţă pas cu pas cum să o prepari.
Ingrediente:
Foietaj:
250g de făină;
100g de zahăr pudră;
130g de unt ;
4 ouă;
esență de vanilie;
3 linguri de apă.
Compoziție:
150g de fistic;
150g de unt;
100g caju;
3 linguri de gem de smochine;
3 ouă;
câteva boabe de orez;
2 linguri de zahăr pudră.
Mod de preparare:
Pentru început, separăm gălbenușurile a trei ouă de albușuri, pentru aluatul de foitaj. Vom folosi doar gălbenuşurile și le batem împreună cu un ou întreg. Mai apoi, într-un bol, amestecăm făina și zahărul pudră, peste care adăugăm untul tăiat în bucățele. În continuare, adăugăm ouăle bătute și amestecăm până la omogenizare.
Apoi se întinde aluatul cu făcălețul, și se pune foaia de copt în tavă, peste care vom aranja aluatul. Pentru a nu crește foarte mult compoziția, vom adăuga câteva boabe de orez. În continuare, se bagă aluatul la cuptor zece minute, la temperatura de 180 de grade. În blender, punem fisticul si zaharul pudra.
După care, într-un bol, amestecam cele 150 de grame de unt topit în prealabil cu ouăle și încă puțin zahăr pudră. Amestecăm bine de tot până omogenizăm conținutul. Peste compoziția aceasta, turnăm și crema din blender, și amestecăm foarte bine. După ce scoatem aluatul din cuptor, turnăm gemul de smochine, iar mai apoi, adăugăm, compoziția cu fistic.
Apoi, după care se introduce 25 de minute desertul la cuptor, iar la final, se presară caju pe deasupra.
Poftă bună!
Foto: nicolaitand.ro
M.T.
Citeşte şi:
REŢETA ZILEI - VINERI: Brioşe cu porumb şi ardei
VIDEO / REŢETA ZILEI - MIERCURI: Carne de porc la cuptor cu varză roşie