REŢETA ZILEI - SÂMBĂTĂ: Tort Dracula
Publicat pe 04.04.2015 la 18:45 Actualizat pe 04.04.2015 la 19:27
Recomandarea noastră pentru astăzi este o reţetă de tort inedit. Se numeşte tort Dracula, iar dificultatea acestei reţete este una medie. Nu ai nevoie de multe ingrediente, dar cu siguranţă poţi surprinde orice persoană cu ce o să iasă la final.
Recomandarea noastră pentru astăzi este o reţetă de tort inedit. Se numeşte tort Dracula, iar dificultatea acestei reţete este una medie. Nu ai nevoie de multe ingrediente, dar cu siguranţă poţi surprinde orice persoană cu ce o să iasă la final.
Conform supereva.ro, ingredientele şi modul de preparare sunt:
Pentru blaturi:
50g pudră de cacao-cea mai bună calitate, cernută
100g zahăr muscovado
250 ml apă fierbinte
125g unt nesărat moale, plus extra
150g zahăr pudra
225g făină
A½ linguriță praf de copt
A½ linguriță bicarbonat de sodiu
2 lingurițe extract de vanilie
2 ouă mari
Pentru glazură:
125ml apă
30g zahăr muscovado
175 g unt nesărat, tăiat în cubulețe
300g ciocolată cu 70% cacao de cea mai bună calitate, fîn tocată
Mod de preparare
Se încălzește cuptorul la 180C și se ung bine cu unt 2 tăvi rotunde pentru tort apoi se așează hârtie de pergament. Se amestecă cacaoa cu zahărul muscovado și apa fierbinte până se încorporează. Separat frecaţi bine untul și zahărul pudra împreună, până se transformă într-o compoziție pufoasă.
În alt castron amestecați făină, praful de copt și bicarbonatul. Amestecați extractul de vanilie în cremă de unt și zahăr pudra - apoi adăugați 1 ou, urmat rapid de o lingură mare de amestec de făină, apoi al doilea ou. Amestecați bine.
Continuând să amestecați (puteți folosi mixerul) adăugați restul ingredientelor uscate pentru tort și amestecul de cacao, încorporând amestecul bine.
Aluatul rezultat se împarte în cele 2 tăvi și se lasă la cuptor pentru aproximativ 30 de minute, sau până considerați că este gata. Se lasă apoi la răcit 5-10 minute.
Începeți pregătirea glazurii: topiți într-un castron la aburi, zahărul muscovado și untul. Când amestecul începe să facă bule, se ia castronul de pe aburi și se adaugă ciocolată tocată, se agită amestecul, după care se lasă timp de un minut înainte de a se amestecă cu telul.
Sursă foto Trilulilu
REŢETA ZILEI - LUNI: Cartofii prinţului
REŢETA ZILEI - MIERCURI 1 APRILIE: "Minciunele"
E.V