REŢETA ZILEI: Sâmbătă - Waffe cu caşcaval şi ardei copt
Publicat pe 24.09.2016 la 16:15 Actualizat pe 24.09.2016 la 16:21
Ţi-e foame? Nu vrei să stai mult timp în bucătărie? Ei bine, îţi spunem noi ce să faci: waffe cu caşcaval şi ardei copt, o minunăţie!
Ţi-e foame? Nu vrei să stai mult timp în bucătărie? Ei bine, îţi spunem noi ce să faci: waffe cu caşcaval şi ardei copt, o minunăţie!
Ai nevoie de:
- 3 ouă;
- sare;
- un iaurt (140 g);
- 300 ml apă minerală;
- 6 linguri ulei;
- făină cât cuprinde (circa 300 g);
- 5 g praf de copt;
- 150 g caşcaval;
- 100 g ardei copţi, în oţet.
Iar acum, iată cum să prepari tot:
Într-un castron se pun ouăle, puţină sare, iaurtul, apa minerală, uleiul, făina şi praful de copt şi se mixează. Se adaugă caşcavalul ras ţi ardeiul copt (în otet) tăiat bucăţele. Se incorporează în aluat şi dacă este necesar se mai adaugă făină. Forma pentru waffe se unge cu ulei şi se încinge la flacăra aragazului. Se toarnă un polonic din aluat în formă şi se coace pe ambele părti. Se desprinde waffa cu ajutorul unui cuţit pentru friptură sau a unei furculiţe. Marginile inestetice ale waffei se pot tăia cu o foarfecă. Se procedează la fel ţi cu restul aluatului până când se termină, conform bucataras.ro.
R.P.