REŢETA ZILEI: Savarine delicioase, a la Natalia Mateuţ şi Raluca Dumitru
Publicat pe 27.03.2017 la 14:15 Actualizat pe 28.03.2017 la 08:53
Raluca Dumitru este una dintre cele mai frumoase şi sexy femei din România şi unde mai pui şi că ştie să gătească. Astăzi a concurat cu Natalia Mateuţ, care a gătit pentru prima dată un desert, pentru a găti cele mai bune savarine, potrivit reţetei de la Antena Stars.
Raluca Dumitru este una dintre cele mai frumoase şi sexy femei din România şi unde mai pui şi că ştie să gătească. Astăzi a concurat cu Natalia Mateuţ, care a gătit pentru prima dată un desert, pentru a găti cele mai bune savarine. Rezultatul final a fost delicios. Iată de ce ai nevoie:
Ingrediente:
250g făină
150ml lapte cald
30ml ulei
2 ouă
1 lingură zahăr
5g drojdie uscată
un praf de sare
Sirop din:
400ml apă
150g zahăr
1 esenţă de rom
Decor:
500ml frişcă lichidă
Mod de preparare:
Adăugaţi drojdia în laptele cald şi adăugaţi lingura de zahăr, apoi amestecaţi bine, până la dizolvarea parţială a drojdiei. Puneţi conţinutul într-un bol în care se află făina, apoi mai adăugaţi ouăle şi uleiul. Amestecaţi cu o spatulă, până când aluatul devine moale. La sfârşit, puneţi şi praful de sare.
Acoperiţi aluatul amestecat cu o folie de plastic şi aşteptaţi timp de 30 de minute.
Într-o cratiţă pe foc, adăugaţi apa şi zahărul, până când acesta se dizvolvă. Când apa fierbe, adăugaţi şi esenţa de rom.
Când aluatul este gata, adăugaţi aluatul în forme pentru brioşe, în tava specială. Mai aşteptaţi 15-20 de minute pentru ca brioşele să mai crească, înainte de a fi băgate la copt.
După acest timp, adăugaţi tava la cuptor pentru 25 de minute, până când brioşele s-au rumenit. Luaţi fiecare bucată în parte şi tăiaţi câte un căpăcel din fiecare.
Acestea se iau pe rând şi se scufundă în sirop, până simţiţi că se îngreunează, apoi aşteptaţi încă 15 minute, după ce le scoateţi, pentru a fi complet însiropate.
În mijlocul lor se va pune multă frişcă, iar pe căpăcel se poate pune dulceaţă sau jeleu. Pentru a fi şi mai delicioase, lăsaţi savarinele la cuptor pentru opt ore.
Nicole Cherry nu s-a lăsat mai prejos şi a acordat o mână de ajutor în bucătăria "Star matinal".
În final, telespectatorii au hotărât că cea mai bună în bucătărie şi cea care merită titlul de "Miss Savarina" este... Raluca Dumitru!
S.O.