REŢETA ZILEI - MIERCURI: Supă cremă de dovleac cu foie gras. Un deliciu al toamnei cu care-i vei cuceri şi pe cei mai mofturoşi invitaţi
Publicat pe 05.10.2016 la 23:20 Actualizat pe 06.10.2016 la 02:12
Supa de cremă de dovleac cu foie gras e o reţetă divină, cu aromă de toamnă. Şi, cel mai important de ştiut e că, dacă ai un motiv de sărbătoare, e musai să o incluzi în meniu. În plus, aceasta e după reţeta lui Chef Nicolai Tand.
Supa de cremă de dovleac cu foie gras e o reţetă divină, cu aromă de toamnă. Şi, cel mai important de ştiut e că, dacă ai un motiv de sărbătoare, e musai să o incluzi în meniu. În plus, aceasta e după reţeta lui Chef Nicolai Tand.
Ingrediente pentru 8 porţii:
- 1,5 kg de miez de dovleac tăiat cuburi
-400 ml lapte
- 400 ml smântână UHT pentru gătit
- 8 felii de ficat gras de raţă sau gâscă
- 100 g de alune de pădure prăjite
- 16 fire de chivas
- sare de mare
- piper negru proaspăt râşnit
Mod de preparare
Să începem minunăția de rețetă de supă cremă de dovleac cu foie gras à la chef Nicolai Tand! Într-o oală încăpătoare puneţ miezul de dovleac, laptele şi smântâna, puţină apă, sare şi piper. Așează cratiţa pe foc mic şi lăsă licoarea asta magică să fiarbă cam 20-25 de minute. La final pasaţi bine de tot cu un blender, până obţineţi o consistenţă fină şi cremoasă, potrivit printesapolonic.ro.
Pregătește apoi cele 8 felii de foie gras crestându-le uşor. Încinde o tigaie fără pic de ulei în ea şi prajește foie gras-ul câte 20 de secunde pe fiecare parte. Acum tot ce îți rămâne de făcut e să aşezi supa în farfurie cât mai plăcul ochiului. Pune felia de foie gras în mijloc, presară de jur împrejur alunele crocante de pădure şi ornează cu chivas. O ploaie uşoară de piper proaspăt râşnit va întregi tabloul unei porţii absolut divine!
P.S.: Întrucât foie gras-ul nu e tocmai un ingredient la îndemâna oricui, îl poți înlocui fără probleme cu puţin bacon tăiat cubuleţe.
Poftă nebună!
D.D.