REŢETA ZILEI: Tacos cu peşte, ananas şi castravete! Te lingi pe degete
Publicat pe 12.04.2017 la 19:30 Actualizat pe 12.04.2017 la 19:32
Dacă vrei să îţi surprinzi familia cu un preparat foarte gustos şi mai diferit, este momentul pentru a pregăti deliciosul tacos cu peşte, anans şi castravete. Este un preparat care te va face să îţi lingi degetele.
Dacă vrei să îţi surprinzi familia cu un preparat foarte gustos şi mai diferit, este momentul pentru a pregăti deliciosul tacos cu peşte, anans şi castravete. Este un preparat care te va face să îţi lingi degetele.
Această reţetă implică mai multe ingrediente, însă gustul este savuros.
INGREDIENTE:
- tortilla de porumb
- brânză mexicană
- 2 linguri de ulei de măsline
- unt
-peşte
Marinată
- 3 linguri ulei de masline
- 3 linguri de suc de lămâie
- 1 lingura sos de soia
Sos picant
- chilii
- 1 linguriță din fiecare: paprika, usturoi, ceapă, sare
- 1/2 linguriță oregano uscat , piper
- 1/4 linguriță de ardei iute (opțional)
Sos de ananas cu castravete
- 2 ceşti de ananas tocat
- 2 felii subțiri varză roșie
- 1 castravete mediu, decojit și tocat
- 1/4 ceaşcă de ceapă roşie
- coriandru
- suc de lămâie
- sare şi piper după gust
Cremă de avocado
- 1 avocado mediu
- 1/2 cană smântână
- 2 linguri maioneză
- suc de lămâie
- 1 lingură sare
- 1/4 linguriță de chimen măcinat
- praf de usturoi
MOD DE PEPARARE:
Pentru marinată amestecăm toate ingredientele într-un bol. Le lăsăm şi la rece pentru 30 de minute. După acest procedeu, ungem peştele cu amestecul format.
Pentru crema de avocado este nevoie să puneţi toate ingredientele într-un blender şi să le mixaţi bine. După asta, o băgaţi la frigider.
Pentru sosul de ananas trebuie să pasaţi bine toate ingredientele şi să le băgaţi la frigider. Trebuie să fie reci atunci când le serviţi.
Sosul picant - După ce aţi lăsat la marinat peştele, îl băgaţi apoi prin sosul picant. Il lăsaţi să stea la temperatura camerei pentru 15 minute.
Următorul pas este să gătim peştele. Într-o tigaie punem o lingură de ulei de măsline şi unt. Trebuie făcut câte trei minute pe fiecare parte.
Asamblarea este ultimul pas. După ce aţi scos peştele din tigaie, îl puneţi pe feliile de totilla împreună cu brânza, amestecul de anans si de castravete şi sosul de avocado. Îl puteţi asezona cu lime sau sos iubte, dacă doriţi.
C.P.