REŢETA ZILEI: Tartă cu căpşuni fără zahăr! Un desert fresh şi simplu de pregătit
Publicat pe 27.04.2017 la 15:05 Actualizat pe 27.04.2017 la 15:16
Ai chef de un desert de fiţă şi cu aspect îndrăgostit? Atunci trebuie neapărat să afli cum se face această reţetă de tartă cu căpşuni fără zahăr! Nu doar că e uşor de făcut, ci e şi extrem de sănătoasă, pentru că nu pui strop de zahăr.
Ai chef de un desert de fiţă şi cu aspect îndrăgostit? Atunci trebuie neapărat să afli cum se face această reţetă de tartă cu căpşuni fără zahăr! Nu doar că e uşor de făcut, ci e şi extrem de sănătoasă, pentru că nu pui strop de zahăr.
INGREDIENTE:
- 2 foi de aluat
- 3 căni de căpşuni
- 2,1/2 ceşti de apă
- 3,1/2 linguri de amidon de porumb
- 1 un pachet mare de gelatină
- mentă proaspătă
Cum se prepară tarta cu căpşuni:
Prima dată preîncălziţi cuptorul la 175 de grade. Ulterior, aşezati una din foile de aluat în partea inferioară a tavei de copt, potrivit momlovesbaking.com. Acum întindeţi cea de a doua foaie de plăcintă pe suprafaţa netedă şi cu ajutorul unei forme decupaţi cât mai multe inimi. După care adăugaţi-le pe marginea tăvii. Iar formele rămase, aşezaţi-le pe o foaie de copt. Coaceţi foia de plăcintă aproximativ 18 minute, după care se lasă la răcit.
Bun, hai că nu mai e mult până va fi gata plăcinta cu căpşuni fără zahăr. Acum coaceţi separat inimile rămase timp de aproximativ 12 minute, după care se lasă la răcit. Aşezaţi in forma de copt căpsunile. Apoi într-o cratiţă amestecaţi apa cu amidonul de porumb şi o puneţi la fiert până ce se obţine o textură cremoasă. Se îndepărtează de pe aragaz şi se adaugă gelatina şi amestecaţi până ce aceasta se dizolvă complet. La final se toarnă compoziţia obţinută peste căpşuni. Ulterior, puneţi tarta în frigider timp de aproximativ patru ore. Decoraţi fiecare felie cu inimioarele şi frunze de mentă.
Poftă nebună!