REŢETA ZILEI - VINERI: Chec delicios cu miez de nucă. Este pufos şi are un gust extraordinar
Publicat pe 26.02.2016 la 11:20 Actualizat pe 26.02.2016 la 11:45
Vrei să-i surprinzi pe cei dragi cu un desert delicios? Ei bine, nu trebuie să cauţi ceva prea complicat, ci doar să reinventezi o reţetă clasică, care este mereu de un real succes.
Vrei să-i surprinzi pe cei dragi cu un desert delicios? Ei bine, nu trebuie să cauţi ceva prea complicat, ci doar să reinventezi o reţetă clasică, care este mereu de un real succes.
Checul este un desert pe gustul tuturor, destul de uşor de preparat, iar dacă îi mai adaugi şi puţin miez de nucă, va ieşi ceva cu totul deosebit. Iată cum se face un chec cu miez de nucă, potrivit gustos.ro.
Ingrediente:
- 10 ouă
- 2 căni zahăr
- 2 căni făină
- 1 ceșcuță ulei
- 1 linguriță cu vârf praf de copt
- 1 linguriţă rasă sare
- sucul de la o lămâie
- 3 plicuri zahăr vanilinat
- 1 lingură esență de rom
- 3-4 lignuri cacao
- 1 ceașcă miez de nucă întreg
- zahăr pudră
Mod de preparare:
Ouăle se separă (albușuri și gălbenușuri). Gălbenușurile se amestecă împreună cu uleiul. Se stoarce lămâia, se dizolvă praful de copt în sucul acesteia și se pune peste gălbenușuri omogenizându-se.
Se adaugă sarea peste albușuri și se bat spumă, apoi se adaugă și zahărul în ploaie, zahărul vanilinat și se băț până devin o spumă albicioasă și tare. Apoi, se adaugă și gălbenușurile puțin câte puțin, și se mixează bine. Lăsăm mixerul deoparte și folosim o lingură de lemn. Punem făină în ploaie și amestecăm de jos în sus.
Trebuie să iasă o compoziție potrivită. Nici prea moale nici prea tare. Ungem două tăvi de chec cu ulei (sau hârtie de copt) și turnăm compoziție la fel în amândouă, lăsând 3-4 linguri în castron.
Amestecăm cele 3-4 linguri de compoziție rămase, cu cacao. Turnăm în fiecare tavă, pe mijloc, compoziție cu cacao. Pe deasupra punem miez de nucă. Cuptorul trebuie să fie bine încins în prealabil, însă compoziţia trebuie să fie coaptă la foc mic.
Se lasă totul la cuptor pentru aproximativ 45 minute - o oră, iar spre final se da focul puțin mai tare pentru a se rumeni. Facem testul cu scobitoarea pentru a vedea dacă sunt gata. Când îi scoatem îi lăsăm să se răcească pe o parte.
La final, se pudrează cu zahăr după ce s-au răcit.
Poftă bună!
Foto: gustos.ro
M.T.
Citeşte şi:
VIDEO / REŢETA ZILEI - JOI: Dinţii negresei, prăjitura copilăriei noastre
RETEŢA ZILEI - MIERCURI: Orez cu lapte și cu caramel de casă marca Nicolai Tand
REȚETA ZILEI - MARȚI: Ouă umplute aurii, un adevărat curcubeu în cerul gurii