REŢETA ZILEI - VINERI / Clafoutis cu cireșe, un desert demenţial, gata în doi paşi şi trei mişcări
Publicat pe 27.05.2016 la 16:20 Actualizat pe 27.05.2016 la 16:26
De cele mai multe ori, atunci când spunem luna mai ne gândim, fără doar şi poate, la apariţia primelor cireşe pe piaţă, care sunt fructele adorate de numeroase persoane. Tocmai de aceea, îţi propunem să-ţi răsfeţi simţurile cu un desert franţuzesc, a la Nicolai Tand şi anume - clafoutis cu cireșe .
De cele mai multe ori, atunci când spunem luna mai ne gândim, fără doar şi poate, la apariţia primelor cireşe pe piaţă, care sunt fructele adorate de numeroase persoane. Tocmai de aceea, îţi propunem să-ţi răsfeţi simţurile cu un desert franţuzesc, a la Nicolai Tand şi anume - clafoutis cu cireșe .
Ai nevoie de:
-500 g de cireșe;
-3 linguri de zahăr;
-3 linguri de pudră de migdale;
-2 linguri de făină;
-3 linguri de smântână;
-2 ouă;
-100 g de unt;
-3 linguri de zahăr pudră.
Mod de preparare:
Zahărul și ouăle se pun într-un bol și se amestecă foarte bine, după care se adaugă pudra de migdale și făina.
Ulterior, după ce se amestecă bine, se completează cu trei linguri de smântână pentru a face compoziția mai moale.
Mai apoi, se unge bine forma tăvii cu unt, iar pe fundul acesteia, se presară zahăr pudră. În acest fel, compoziția nu se va lipi de tavă și va avea un gust caramelizat.
La final, se pun cireșele în tavă , iar peste acestea, compoziția, iar ulterior tava se băgă la cuptor, unde va sta timp de 15 minute la 180 de grade.
Poftă bună!
T.F.S