REŢETA ZILEI - VINERI: Cornete crocante şi dulci! Pe cât sunt de simpleu de preparat, pe atât sunt de delicioase
Publicat pe 05.08.2016 la 14:31 Actualizat pe 05.08.2016 la 14:34
Cornetele crocante şi dulci reprezintă desertul ideal pentru momentele în care tânjeşti după ceva gustos şi răcoros. Şi e recomandat, în mod special, pentru zilele în care nu ai timp prea mult la dispoziţie. Eu am încercat reţeta şi e absolut divină! În plus, nu te costă foarte mult!
Cornetele crocante şi dulci reprezintă desertul ideal pentru momentele în care tânjeşti după ceva gustos şi răcoros. Şi e recomandat, în mod special, pentru zilele în care nu ai timp prea mult la dispoziţie. Eu am încercat reţeta şi e absolut divină! În plus, nu te costă foarte mult!
Ca să prepari cornete crocante şi dulci ai nevoie de următoarele ingrediente:
- 2 lipii (din comerț);
- frișcă (prietena care mi-a dat reţeta mi-a recomandat Hulala);
- fructe (la alegere);
- ulei de palmier (pentru prăjit);
-ciocolată pentru decor;
- 1 lingură zahăr praf pt decor.
Cum se prepară cornetele crocante și dulci:
Începem cu o lipie, care se taie în patru. Apoi, cu ajutorul unei scobitori, formezi câte un cornet din fiecare bucată. Cu o a doua scobitoare, fixată la gură cornetului, vei putea păstra deschizătura ca să umpli cornetul.
Între timp, incinzi uleiul în friteuză, la 190˚ şi pui în sită, câteva cornete. Le scufunzi timp de un minut, după care le scoţi pe șervet absorbant. Până se răcesc cornetele pregăteşti umplutura. Şi aici e simplu! Bai frişca, adaugi fructe şi umpli cornetele. La sfârşit presari peste ele puțin zahăr praf și ornezi cu frișcă cu ciocolată.
Un secret ca să-ţi dai pe spate prietenii: cornetele umplute și lăsate la rece, de pe o zi pe alta, potrivit www.retete-gustoase.ro, se vor înmuia, nu vor mai rămâne crocante.
Poftă nebună!
D.D.