REŢETA ZILEI - VINERI: Dovlecei umpluţi cu carne de curcan
Publicat pe 22.07.2016 la 11:20 Actualizat pe 22.07.2016 la 12:28
Ai chef de ceva carne cu legume, dar nu vrei nici sarmale şi nici ardei umpluţi? Ce spui de dovlecei umpluţi cu carne de curcan? Nu strâmba din nas, citeşte şi o să-ţi plouă atât de tare în gură, încât vei da fuga la magazinul din colţ sau la piaţă ca să-ţi cumperi tot ce îţi trebuie şi să-ţi surprinzi iubita sau iubitul cu o masă gustoasă şi sănătoasă!
Ai chef de ceva carne cu legume, dar nu vrei nici sarmale şi nici ardei umpluţi? Ce spui de dovlecei umpluţi cu carne de curcan? Nu strâmba din nas, citeşte şi o să-ţi plouă atât de tare în gură, încât vei da fuga la magazinul din colţ sau la piaţă ca să-ţi cumperi tot ce îţi trebuie şi să-ţi surprinzi iubita sau iubitul cu o masă gustoasă şi sănătoasă!
Ca să prepari dovlecei umpluţi cu carne ai nevoie de următoarele ingrediente:
- 3 dovlecei de mărime medie;
- 200 g carne de curcan tocată;
- 30 g orez;
- 30 ml ulei de măsline;
- 1 ceapă;
- 1 ou;
- 10 g făină;
- 50 g pastă de tomate (bulion, suc de roșii);
- 1 morcov;
- 1 țelină mică;
- pătrunjel verde;
- sare și piper după gust;
- un vârf de cimbru;
- 1 foaie mică de dafin;
- smântâna sau iaurt pentru servit şi câteva roşii.
Pas cu pas ca să prepari minunăţia de reţetă pentru dovlecei umpluţi cu carne de curcan
În primul rând, trebuie să fii atentă sau atent atunci când mergi la piaţă să alegi dovleceii care nu sunt pătaţi sau stricaţi. Bun, acum că ai ajuns acasă şi cu dovleceii, şi cu restul de legume le speli. Fiecare dovlecel se taie în trei bucăţi şi se scoate miezul din el. Se curăţă şi se toacă ceapa mărunt. Apoi se spală şi se curăţă morcovii și țelina, care se taie felii. După ce termini, toci şi pătrunjelul.
Hai că nu mai avem mult şi masa e gata. Acum am ajuns la etapa în care se amestecă orezul, ceapa tocată mărunt, oul bătut, pătrunjelul şi carnea. Desigur, se condimentează cu sare, piper şi puţin cimbru şi apoi se amestecă bine până se obţine o compoziţie omogenă.
Acum e momentul mult aşteptat: dovleceii se umplu cu această compoziţie şi se pune la fiecare dintre ei câte un căpăcel de roşie. Îi aşezăm în vasul în care se fierb împreună cu o roşie, o frunză mică de dafin plus feliile de morcovi și de țelină. Se pune apă caldă peste nivelul dovleceilor și se dau la fiert. După ce au dat în clocot se mai lasă să fiarbă cam 10 minute.
Între timp, pregăteşte un vas termorezistent în care pui un sos obținut din amestecarea pastei de tomate cu făină, pe care îl diluezi cu zeama în care au fiert dovleceii. Şi apoi adaugi uleiul de măsline.
La final, se scot dovleceii și se pun în vas peste sos. Pasezi morcovii și țelină și le adaugi în sos, potrivit divainbucatarie.ro. Se mai dau la cuptor la 200°C în jur de 30 de minute.
Dovleceii umpluţi cu carne de curcan se servesc calzi cu sâmntână sau iaurt pentru cei mai gurmanzi dintre gurmanzi. Poftă nebună!
D.D.
- dovlecei
- dovlecei cu carne
- carne
- rosii
- curcan
- reteta
- reteta zilei
- reteta zilei vineri
- dovlecei umpluti cu carne de curcan
- dovlecei
- carne
- carne de curcan
- orez
- ulei
- ulei de masline
- ceapa
- ou
- faina
- pasta de tomate
- bulion
- suc de rosii
- morcov
- telina
- patrunjel
- sare
- piper
- cimbru
- dafin
- foi de dafin
- smantana
- iaurt
- spynews
- spynews.ro