REŢETA ZILEI: Vineri - Dulceaţă de pepene galben, piersici şi caju!
Publicat pe 02.09.2016 la 14:35 Actualizat pe 02.09.2016 la 14:41
Este sezonul lor şi tare păcat ar fi să nu încercăm o asemenea reţetă! Îţi spunem mai jos cum să faci cea mai bună dulceaţă de pepene galben, piersici şi caju.
Este sezonul lor şi tare păcat ar fi să nu încercăm o asemenea reţetă! Îţi spunem mai jos cum să faci cea mai bună dulceaţă de pepene galben, piersici şi caju.
Ingrediente:
-1 kg pepene galben
-0.5 kg pierisici
-500 gr zahăr
-zeama de la o lămâie
-150 gr nuci caju
Mod de preparare:
Curăţă pepenele galben de coajă şi taie-l cubuleţe. Spală piersicile până nu mai au deloc puf, apoi taie-le felii. Pune-le într-o oală, alături de zahăr şi zeama de lămâie. Totul trebuie pus la foc mic şi trebuie să amesteci din când în când. Lasă să fiarbă până când scade.
Înainte cu 10 minute de a opri dulceaţa din fiert, adaugă şi nucile caju, tăiate, conform bucataras.ro.
Pune totul în borcane, dar nu înainte de a gusta! Este o minunăţie!
R.P.