REŢETA ZILEI – VINERI: Ficăţei de pui înveliţi în bacon cu garnitură de orez cu ananas, legume şi curry
Publicat pe 13.01.2017 la 20:45 Actualizat pe 13.01.2017 la 21:11
Ficăţei de pui înveliţi în bacon cu garnitură de orez cu ananas, legume şi curry e o masă gustoasă şi sănătoasă. Unde nu mai pui că gradul de dificultate nu e mare, iar timpul de gătire de de 35 de minute. În plus, invitaţii se vor întrece în complimente după ce vor savura această minunăţie culinară, iar dacă le spuneţi şi ce beneficiu are ananasul asupra loc, clar îi cuceriţi.
Ficăţei de pui înveliţi în bacon cu garnitură de orez cu ananas, legume şi curry e o masă gustoasă şi sănătoasă. Unde nu mai pui că gradul de dificultate nu e mare, iar timpul de gătire de de 35 de minute. În plus, invitaţii se vor întrece în complimente după ce vor savura această minunăţie culinară, iar dacă le spuneţi şi ce beneficiu are ananasul asupra loc, clar îi cuceriţi.
Ei bine, potrivit specialiştilor, ananasul e foarte bun la slăbit, îi ajută pe cei care vor să topească kilogram după kilogram. Ca să preparaţi ficăţei de pui înveliţi în bacon cu garnitură de orez cu ananas, legume şi curry pentru şase persoane aveţi nevoie de următoarele cantităţi de ingrediente.
Pentru ficateii de pui inveliti in bacon ai nevoie de:
- Ficatei de pui
- Felii de bacon
- Sare si piper, dupa gust
- 5-6 catei de usturoi
- Ulei
Pentru orezul cu legume, ananas si curry trebuie să iei următoarele ingrediente:
- 1 ardei rosu mare
- 1 ardei iute verde mare
- 300 g ananas
- 2 morcovi mari
- 2-3 fire de ceapa verde
- Sare, piper si curry, dupa gust
- Ulei
- Orez basmati
Cum se prepară ficăţeii de pui înveliţi în bacon cu garnitură de orez cu ananas, legume şi curry
Etapă 1: Curățăm și spălam ficățeii, după care îi lăsăm la scurs într-o strecurătoare. Baconul ar trebui să îl cumpărați gata feliat, astfel feliuțele sunt egale și subțirele, dacă nu îl feliați dumneavoastră cât mai frumos. Luăm câte o feliuță de bacon, punem câte un ficățel pe un capăt al baconului și începem să înfășuram, după care înfigem în ficățel câte o scobitoare.
Etapa 2: Luăm o tavă, o stropim cu puțin ulei, aranjăm ficățeii în tavă, condimentăm cu sare și piper, după gust, stropim ficățeii cu puțin ulei, presărăm printre ficăței cățeii de usturoi curățați și tăiați feliuțe, în prealabil și dăm tavă la cuptorul încins pentru 25-30 minute.
Etapa 3: După ce baconul căpăta o culoare rumenie, scoatem ficățeii din cuptor și îi servim atât calzi lângă orice fel de garnitură dorim, ori reci că aperitiv, potrivit petitchef.ro. A servit ficățeii lângă o garniture de orez basmati cu ananas, legume și curry.
Etapa 4: Fierbem orezul în apa cu sare , apoi îl scoatem într-o strecurătoare la scurs. Spălam ardeiul roșu, îi îndepărtăm cotorul și semințele apoi îl tăiem fâșiuțe subțiri. Spălam și curățăm morcovii apoi îi dăm pe răzătoarea specială, astfel încât să rezulte niște fâșiuțe lungi și mai subțirele, dacă nu aveți așa ceva, tăiați-i cu mână.
Etapa 5: Spălam ardeiul iute, îndepărtăm cotorul și îl tăiem rondele. Ceapă verde o spălam și o tăiem rondele. Ananasul îl tăiem cubulețe. Având toate acestea pregătite, putem începe să preparăm garnitură pentru ficățeii înveliți în bacon.
Etapa 6: Punem într-o tigaie puțin ulei, adăugăm ceapă verde și morcovii și îi lăsăm la călit 1-2 minute. Adăugăm apoi ananasul, ardeiul iute și ardeiul gras, lăsăm din nou la călit 2-3 minute.
Etapa 7: Spre sfârșit condimentăm cu piper, sare și curry după gust, amestecăm și mai lăsăm 2-3 minute, sau până se incalesc legumele, după gustul nostru adăugăm orezul fiert și scurs, amestecăm iar garnitură este gata de servit.
Poftă nebună!
D.D.