REŢETA ZILEI - VINERI: Leguma prinţului, după o reţetă chinezească! Trebuie neapărat să-i faci asta iubitului tău, iar inelul mult visat îl vei primi îndată
Publicat pe 23.09.2016 la 19:41 Actualizat pe 23.09.2016 la 20:11
Cum, încă te mai întrebi cum arată şi ce e aia "leguma prinţului"? Ei bine, răspunsul e simplu: carnea de porc. Bun, acum că ne-am lămurit că nu e o legumă pe care au inventat-o recent oamenii de ştiinţă, să trecem la treabă! Doar un click te desparte de ingredientele pe care le conţine această reţetă chinezească extrem de delicioasă. Iar prepararea ei nu e deloc complicată.
Cum, încă te mai întrebi cum arată şi ce e aia "leguma prinţului"? Ei bine, răspunsul e simplu: carnea de porc. Bun, acum că ne-am lămurit că nu e o legumă pe care au inventat-o recent oamenii de ştiinţă, să trecem la treabă! Doar un click te desparte de ingredientele pe care le conţine această reţetă chinezească extrem de delicioasă. Iar prepararea ei nu e deloc complicată.
Ingrediente:
- 400 g muşchi de porc tăiat cubuleţe;
- 5 linguri de sos de soia;
- 5 linguri de vin dulce;
- 100 g de ţelină tăiată fâşii;
- 1 morcov tăiat fâşii;
- 8 bucheţele de broccoli;
- 8 bucheţele de conopidă;
- 1 ardei roşu;
- 1 praz tăiat rondele subţiri;
- 80 ml ulei de porumb;
- un pachet de tăiţei din orez;
- sare şi piper;
Mod de preparare:
Pentru început, amestecă sosul de soia cu vinul dulce şi toarnă amestecul peste cubuleţele de porc. Acum lasă carnea "să se odihnească" 30 de minute la frigider.
Doar "leguma prinţului" se odihneşte, nu şi tu! :) Aşa că într-un wok încinde jumătate din cantitatea de ulei şi sotează legumele 3-4 minute, după care le aşezi într-un vas. În acelaşi wok încinde uleiul rămas şi rumeneşte carnea de porc cu tot cu sosul de soia şi vinul dulce în care s-a marinat. După 6-7 minute pune din nou legumele şi amestecă-le bine, potrivit printesapolonic.ro.. Mai ţine totul pe foc încă 2-3 minute, iar la final, potriveşte de sare şi piper.
Ultimul pas este să pegăteşti tăiţeii de orez conform indicaţiilor de pe ambalaj. Aşează tăiţeii pe farfurii, iar deasupra porcul cu legume. Se serveşte cald şi cu supliment de sos de soia dacă vrei.
Poftă nebună!
D.D.