REŢETA ZILEI: VINERI: Mere umplute cu piept de pui
Publicat pe 17.04.2015 la 16:28 Actualizat pe 17.04.2015 la 16:26
Recomandarea noastră pentru reţeta zilei de astăzi sunt merele umplute cu cu piept de pui! Este o reţetă extrem de simplă, rapidă şi gustoasă. Acest preparat este foarte bun şi pentru cei mici.
Recomandarea noastră pentru reţeta zilei de astăzi sunt merele umplute cu cu piept de pui! Este o reţetă extrem de simplă, rapidă şi gustoasă. Acest preparat este foarte bun şi pentru cei mici.
Ingrediente
- 9 mere
- 300 g piept de pui
- 2 linguri de unt
- 1 lingură de faina
- 1 lingură de zahar
Mod de preparare
Conform qbebe, modul de preparare este: Fierbe pieptul de pui în apa, cu puțină sare, apoi da-l de două ori prin mașină de tocat. Între timp, spăla merele și scoate miezul din interior. Umple merele cu pieptul de pui tocat, apoi așează-le într-un vas uns cu puțin unt. Caramelizează ușor zahărul, apoi stinge-l cu o ceașca de apa și lasă-l puțin să clocotească.
Rumenește făină în 2 linguri de unt, apoi adaugă zahărul caramelizat și mai lasă-l puțin pe foc, până se omogenizează. Toarnă siropul de zahăr peste mere, apoi bagă vasul în cuptor, pentru 20-25 de minute. Când merele s-au înmuiat, scoate tavă de la copt și lasă-le puțin la răcit înainte de a le servi.
Sursă foto Youtube
Citeşte şi
REŢETA ZILEI - MIERCURI: Prăjitura Picnic, un desert uşor şi delicios
REŢETA ZILEI - LUNI: Cartofii prinţului
E.V