REŢETA ZILEI - VINERI: Minitarte cu zmeură care se prepară fără coacere! Sunt uşoare şi delicioase
Publicat pe 02.01.2015 la 09:37 Actualizat pe 02.01.2015 la 11:24
Dacă ai mâncat mult de Crăciun şi de Revelion şi acum vrei să te delectezi cu un desert uşor, îţi recomandăm minitartele cu zmeură. Se prepară fără coacere!
Dacă ai mâncat mult de Crăciun şi de Revelion şi acum vrei să te delectezi cu un desert uşor, îţi recomandăm minitartele cu zmeură. Se prepară fără coacere!
Se gătesc repede şi nu ai nevoie de ingrediente prea "complicate". Trebuie să recunoşti că arată atât de bine la final, încât orice musafir ar saliva când le pui pe masă.
Pentru crustă:
- 3 linguri de zahăr
- 2 cesti de bucăţele de biscuiţi cu graham
- 1/2 cană de unt nesărat, topit
Pentru umplutură:
- 1 cană smântână grasă
- 200 g cremă de brânză, la temperatura camerei
- 150 ml de smânână
- 2/3 ceașcă de zahăr pudră
Pentru sosul de zmeură:
- 2 lingurite amidon de porumb
- 3 linguri de zahăr
- 1/3 cană de apă
- 300 g de zmeură congelată
- zmeură proaspătă, pentru garnitură
Cum să le prepari:
Pentru a face crusta, pune 10-12 brioșe pe o folie de plastic. Într-un castron mic, amestecă zahărul și biscuţii sfărâmaţi de graham. Se amestecă în unt topit. Împărțiți amestecul în fiecare formă de brioșă. Lasă-le pe toate la frigider până când preparaţi umplutura.
Cu un mixer, bateţi crema la viteză medie-mare, până când nu mai curge. Puneţi frişca într-un alt castron. Bateţi, cu mixcerul, crema de branza, smântâna şi zahărul până când se amestecă bine. Turnaţi uşor frişca peste acest amestec până când se incorporează complet. Puneţi umplutura peste formele de brioşe. Lăsaţi-le la rece 30 de minute.
Prepară acum sosul de zmeură. Într-o cratiță mică, amestecă amidon de porumb, zahăr și apă. Adaugă zmeura și fierbe-le la foc mediu. Se amestecă în mod constant până când amestecul fierbe. Strecoară sosul printr-o sită plasată pe un vas. Se răcește, apoi, la temperatura camerei sau în frigider.
Elimină surplusul de brânză trăgând uşor folia de plastic. Scoate brioşele din folie şi toarnă peste ele sosul de zmeură. Acum, decorează-le cu zmeură proaspătă.
Poftă bună!
Sursa: ohsweetbasil.com