REŢETA ZILEI - VINERI: Pâine indiană cu mentă! Trebuie să o încerci
Publicat pe 03.02.2017 la 23:45 Actualizat pe 03.02.2017 la 23:55
În cazul în care nu ştii cu ce să îi mai răsfeţi pe cei din familia ta, este timpul să încerci o reţetă indiană. Pâinea cu mentă este cea mai bună opţiune. Te vei îndrăgosti de gustul său.
În cazul în care nu ştii cu ce să îi mai răsfeţi pe cei din familia ta, este timpul să încerci o reţetă indiană. Pâinea cu mentă este cea mai bună opţiune. Te vei îndrăgosti de gustul său.
INGREDIENTE
225 gr făină albă
150 gr faină integrală
220 ml apă calduţă
2 linguri ulei
1 linguriţă rasă sare
UMPLUTURĂ
50 gr unt
mentă uscată
sare grunjoasă
faină albă
MOD DE PREPARARE:
Înainte de toate ne ocupăm de aluat. Punem făina, sarea şi apa. Le amestecăm bine şi formăm un aluat mic. În acesta adăugăm şi ulei. Toate se frământă bine. Se pune aluatul pe masa de lucru data cu făină şi se acoperă cu un bol. Se lasă să stea între 1 şi 5 ore.
Se taie aluatul în 8 bucati egale şi se dă forma de bila fiecarei bucăţi. Se freacă bine untul să devină cremos şi uşor de întins.
Fiecare rotocol se întinde bine. Se unge foaia cu un strat subtire de unt. Se presara puţină făină şi puţină sare. Se presară apoi un strat generos de mentă uscată fărâmiţată.
Se pliaza aluatul ca un acordeon. Se învârte apoi ca un melc cu partea cu menta în afară.
Presarati încă putina faina pe masa de lucru, aplatizati melcul cu mana si apoi continuati să-l întindeti cu sucitorul pana aveti iar o foaie subtire.
Încingeti foarte bine o tigaie de fonta sau antiaderenta. Cand e fierbinte, tamponati tigaia cu un servetel inmuiat in ulei.
Coaceti fiecare paine în tigaie.
Le puteţi servi cu orice fel de mâncare doriţi.
Poftă bună!
C.P.