REŢETA ZILEI: VINERI - Piure de urzici! Un preparat delicios pentru acest sezon
Publicat pe 17.03.2017 la 22:15 Actualizat pe 17.03.2017 la 22:25
La începutul primăverii majoritatea gospodinelor prepară diverse mâncăruri din urzici. Ba că este vorba de pirure, ba de alte bucate, acestea sunt delicii de sezon care nu pot lipsi după masă în această perioadă. Piureul de urzici este delicios şi simplu de preparat.
La începutul primăverii majoritatea gospodinelor prepară diverse mâncăruri din urzici. Ba că este vorba de pirure, ba de alte bucate, acestea sunt delicii de sezon care nu pot lipsi după masă în această perioadă. Piureul de urzici este delicios şi simplu de preparat.
Piureul de urzici se prepară foarte repede şi implică costuri reduse.
INGREDIENTE:
- 300 gr urzici
- 45 gr făină albă
- 3 căţei medii de usturoi
- 3-4 linguri ulei
- hrean ras
- sare, piper negru
MOD DE PREPARARE:
Urzicile se sortează şi se curăţă foarte bine. Apoi se pun la fiert cu apă şi cu sare. Se fierb la foc mic circa 15 minute. După acest timp se scurg şi se toacă foarte mărunt, se pun chiar la robot pentru a fi foarte fine.
Într-o cratiţă se pune uleiul şi când e încins se adaugă făina. Daţi focul la mic. Se amestecă cu telul până făina e dizolvata în ulei şi arată ca o crema.
Se adaugă treptat apă fierbinte în care au fiert urzicile, în timp ce continuaţi să amestecaţi cu telul. Va rezulta un sos ca o smântână subţire. Adăugaţi sare şi piper negru.
Adaugaţi urzicile mărunţite şi amestecaţi bine. Continuaţi să fierbeţi la foc mic încă 10 minute, doar cât să fiarbă făina. Gustaţi de sare şi piper. Adaugati usturoiul strivit şi lăsaţi să mai dea câteva clocote. Adăugati hrean dupa gust.
Poftă bună!
C.P.