REŢETA ZILEI - VINERI: Prăjitură cu nucă de cocos, ciocolată şi cremă! Nu te vei mai putea opri din mâncat
Publicat pe 01.05.2015 la 16:56 Actualizat pe 01.05.2015 la 17:33
Ai chef de o prăjitură bună de 1 mai? Noi îţi recomandăm să încerci un desert cu nucă de cocos, ciocolată şi cremă şi te asigurăm că nu te vei mai putea opri din mâncat.
Ai chef de o prăjitură bună de 1 mai? Noi îţi recomandăm să încerci un desert cu nucă de cocos, ciocolată şi cremă şi te asigurăm că nu te vei mai putea opri din mâncat.
Ingrediente:
Pentru blat:
- 5 ouă;
- 1 pahar zahăr;
- 3 linguri de cacao;
- 3 linguri de făină;
- esență rom;
- 200g cocos măcinat.
Pentru glazură:
- 200 ml frișcă lichidă;
- 160 g ciocolată;
- unt.
Mod de preparare:
Mai întâi, trebuie să amesteci bine gălbenușurile cu trei sferturi din cantitatea de zahăr, după care se adaugă esența, cacao și făină. Apoi, torni amestecul într-o tavă tapetată cu foaie de copt. Se bat albușurile până devin o spumă tare, adaugi zahărul, iar apoi se pune nuca de cocos peste compoziția de cacao. Trebuie ținut la cuptor până când devine aurie.
Smântâna pentru frișcă și ciocolată bucățele se pun la foc mediu și se amestecă până când ciocolata se topește. Aveţi grijă ca smântâna să nu fiarbă. Se adauga apoi untul și se amestecă bine. Apoi, se toarnă crema peste prăjitură și se bagă la frigider. Tăiaţi prăjitura când glazura s-a întărit.
A.B.