REŢETA ZILEI - VINERI: Prăjitura "Dalmaţiană", gata în 20 de minute
Publicat pe 20.05.2016 la 17:30 Actualizat pe 20.05.2016 la 17:38
Se apropie weekend-ul , dar mai ales şi Sf. Elena. Dacă ai sărbătoriţi în familie, desertul pe care ţi-l propunem azi la reţeta zilei este un preparat tocmai bun pentru a-ţi răsfăţa apropiaţii.
Se apropie weekend-ul , dar mai ales şi Sf. Elena. Dacă ai sărbătoriţi în familie, desertul pe care ţi-l propunem azi la reţeta zilei este un preparat tocmai bun pentru a-ţi răsfăţa apropiaţii.
INGREDIENTE pentru Prăjitura "Dalmaţiană"
Blat
200 gr biscuiți cu ciocolată
100 gr unt
scorțișoară
Cremă
800 gr cremă de brânză
150 gr smântână
150 gr zahăr
1 sticluță esență de vanilie
4 ouă 100 gr ciocolată neagră
Scorțișoară
MOD DE PREPARARE
Conform A1.ro, se pisează biscuiții, apoi se amestecă împreună cu untul și scorțișoara. Se pun într-o tavă specială pentru cheesecake, pe care o tapetăm cu hârtie de copt. Se presează bine, că să se așeze uniform.
Se amestecă brânza, zahărul, esența de vanilie, apoi și smântâna. Se adaugă apoi și ouăle, amestecând mereu, ca să devină omogen. 2/3 din amestec se toarnă peste aluatul din biscuiți și se întinde bine.
Ciocolată se topește la bain marie sau în cuptorul cu microunde. Restul din cremă de brânză se toarnă peste, apoi se adaugă și scorțișoara. Cu ajutorul unei lingurițe, se formează niște cercuri din ciocolată. Pe deasupra, se poate turnă o glazură de ciocolată.
Prăjitură se bagă la cuptor pentru 15 minute, la temperatură medie. Poftă bună!
Sursă foto A1.ro
E.V