REŢETA ZILEI: Vineri- Prăjitură parfumată cu caise şi cireşe
Publicat pe 15.07.2016 la 12:30 Actualizat pe 15.07.2016 la 12:32
Este vineri şi merită să facem un desert gustos şi foarte uşor de preparat: prăjitură parfumată cu caise şi cireşe.
Este vineri şi merită să facem un desert gustos şi foarte uşor de preparat: prăjitură parfumată cu caise şi cireşe.
Ingrediente:
- 5 ouă
- 1 vârf de cuţit de sare
- 150-180g zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
- esenţă de vanilie
- esenţă de rom
- 125g iaurt cu gust de caise
- 250g făină
- 1 linguriţă praf de copt
- 50ml ulei
- 1 lingură cacao
- 250g caise
- 1 mână bună de cirese
- zahăr pudră
Mod de preparare:
Separăm ouale, albuşurile le batem spumă cu sarea, pe urmă adăugăm zahărul şi zahărul vanilat şi mixăm până se topeşte tot zahărul. Punem şi gălbenuşurile unul âate unul, mixând continuu, apoi punem iaurtul, esenţa de vanilie şi rom (după gust), mai mixăm putin, apoi adăugăm uleiul în fir subţire şi la sfârşit făină amestecată cu praful de copt. Amestecăm până incorporăm bine toate ingredientele.
Într-o tavă dreptunghiulară punem hârtie de copt, apoi aşezăm jumătăţi de caise pe toată suprafaţa tăvii, după care răsturnăm compoziţia de ouă, păstrând câteva linguri, pe care le amestecăm cu cacao şi punem din loc în loc aluat maro, iar cu spatele unei linguri marmorăm puţin suprafaţa. Aşezăm şi cireşele curăţate de sâmburi şi dăm tava la cuptorul încins pentru 35-40 minute. La final o punem pe un pltaou şi este gata, conform bucataras.ro. Poftă bună!