REŢETA ZILEI - VINERI: Prăjitura zi şi noapte! Te vei îndrăgosti de gustul ei

Simţi nevoia să mănânci ceva dulce? Încearcă prăjitura zi şi noapte, deoarece te va duce pe culmile plăcerii culinare!

INGREDIENTE:

- Blat: 5  ouă, 120 gr făină, 30 gr cacao, 1/2 plic praf de copt, 30 ml apă rece, 100 gr zahăr, 1 plic zahăr vanilat.
- Cremă: 3 ouă, 100 gr zahăr, 150 ml lapte, vanilie, 10 gr gelatină, 500 gr frişcă, 2 lingurite esenta de rom.
- Sirop de rom – 100 ml
- nucă de cocos măcinată

MOD DE PREPARARE:


Albuşurile trebuie să le bateţi spumă cu zahăr. Într-un bol separat amestecaţi gălbenuşurile cu sare, vanilie şi apă. Amestecaţi albuşurile cu gălbenuşurile. Apoi adăugaţi făina amestecată cu praful de copt şi cacao. Puneţi compoziţia într-o tavă tapetată, cu hârtie de copt şi o puneţi în cuptorul încălzit. Lăsaţi-o la copt 20 min, iar apoi lăsaţi să se răcescă complet, potrivit bucataria-romaneasca.ro.

Puneţi într-o oală gelatina înmuiată în lapte rece, zahărul, ouăle şi mixaţi. Puneţi cratiţa pe foc şi amestecaţi din când în când. Când compoziţia a devenit graoasă o lăsaţi la răcit.  Apoi adăugaţi frişca bătută , esenţa de rom şi vanilie. Mixaţi până obtineţi o compoziţie omogenă.

În tavă în care aţi copt blatul adăugaţi folie alimentară, stropiţi cu sirop apoi adăugaţi blatul. Stropiţi blatul cu restul de sirop apoi adăugaţi crema. O întindeţi uniform, presăraţi nuca de cocos şi o introduceţi la frigider trei ore.

Poftă bună!

A.B,

Foto: bucataria-romaneasca.ro

Citeşte şi:

REŢETA ZILEI - JOI: Prăjitura "sex la tavă"! Surprinde-l pe iubitul tău cu un desert obraznic, gata în câteva minute

REŢETA ZILEI: MIERCURI - Biluţe de orez de Halloween! Cu ce să te delectezi de sărbătoarea morţilor vii


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro