REŢETA ZILEI - VINERI: Prăjitura zi şi noapte! Te vei îndrăgosti de gustul ei
Publicat pe 23.10.2015 la 16:35 Actualizat pe 23.10.2015 la 17:00
Simţi nevoia să mănânci ceva dulce? Încearcă prăjitura zi şi noapte, deoarece te va duce pe culmile plăcerii culinare!
Simţi nevoia să mănânci ceva dulce? Încearcă prăjitura zi şi noapte, deoarece te va duce pe culmile plăcerii culinare!
INGREDIENTE:
- Blat: 5 ouă, 120 gr făină, 30 gr cacao, 1/2 plic praf de copt, 30 ml apă rece, 100 gr zahăr, 1 plic zahăr vanilat.
- Cremă: 3 ouă, 100 gr zahăr, 150 ml lapte, vanilie, 10 gr gelatină, 500 gr frişcă, 2 lingurite esenta de rom.
- Sirop de rom – 100 ml
- nucă de cocos măcinată
MOD DE PREPARARE:
Albuşurile trebuie să le bateţi spumă cu zahăr. Într-un bol separat amestecaţi gălbenuşurile cu sare, vanilie şi apă. Amestecaţi albuşurile cu gălbenuşurile. Apoi adăugaţi făina amestecată cu praful de copt şi cacao. Puneţi compoziţia într-o tavă tapetată, cu hârtie de copt şi o puneţi în cuptorul încălzit. Lăsaţi-o la copt 20 min, iar apoi lăsaţi să se răcescă complet, potrivit bucataria-romaneasca.ro.
Puneţi într-o oală gelatina înmuiată în lapte rece, zahărul, ouăle şi mixaţi. Puneţi cratiţa pe foc şi amestecaţi din când în când. Când compoziţia a devenit graoasă o lăsaţi la răcit. Apoi adăugaţi frişca bătută , esenţa de rom şi vanilie. Mixaţi până obtineţi o compoziţie omogenă.
În tavă în care aţi copt blatul adăugaţi folie alimentară, stropiţi cu sirop apoi adăugaţi blatul. Stropiţi blatul cu restul de sirop apoi adăugaţi crema. O întindeţi uniform, presăraţi nuca de cocos şi o introduceţi la frigider trei ore.
Poftă bună!
A.B,
Foto: bucataria-romaneasca.ro
Citeşte şi: