REŢETA ZILEI - VINERI: Salată dietetică de ciuperci
Publicat pe 24.04.2015 la 16:06 Actualizat pe 24.04.2015 la 16:05
Este weekend deja! Iar asta înseamnă cât mai multă odihnă, răsfăţi şi relaxare. Aşa că v-am pregătit reţeta unei salate delicioase care nu doar că se pregăteşte destul de uşor, dar are grijă şi de silueta ta!
Este weekend deja! Iar asta înseamnă cât mai multă odihnă, răsfăţi şi relaxare. Aşa că ţi-am pregătit reţeta unei salate delicioase care nu doar că se pregăteşte destul de uşor, dar are grijă şi de silueta ta!
Ca să prepari salata dietetică de ciuperci, ai nevoie de următoarele ingrediente:
- 250 g ciuperci champignon;
- 1 cățel de usturoi;
- 4 linguri ulei de măsline;
- 2 linguri de apă rece;
- 1/2 lămâie (doar sucul)
- pătrunjel;
- piper;
- sare;
- parmezan/ricotta sărată (opțional).
Cum se prepară salata dietetică de ciuperci?
Se amestecă într-un vas de plastic uleiul cu sucul de lămâie, un cățel de usturoi zdrobit sau dat prin răzătoarea cu găuri mici, 2 linguri de apă rece, sare, piper și pătrunjel tocat după gust.
Curăţă ciupercile, spală-le și apoi şterge-le delicat cu hârtie absorbantă de bucătărie. După aceea, taie-le în pătrățele mici și pune-le în vasul în care ai făcut marinata. Amestecă foarte bine şi apoi acoperă vasul cu folie de plastic alimentară și bagă-l la frigider timp de 1-2 ore, potrivit elacraciun.ro.
Salata dietetică de ciuperci se serveşte alături de pâine prăjita și parmezan, ricotta sau orice brânză cu o consistență dură.
Poftă infinit de bună!
D.D.
Sursă foto: Hepta
Citeşte şi:
REŢETA ZILEI - MIERCURI: Garnitură de legume la cuptor cu usturoi şi verdeţuri!
REŢETA ZILEI - MARŢI: Tartă cu piersici - o reţetă raw vegană delicioasă şi uşor de preparat