REŢETA ZILEI - VINERI: Supă cremă de fasole neagră! O porţie de sănătate şi uşor de pregătit
Publicat pe 16.09.2016 la 15:05 Actualizat pe 16.09.2016 la 15:27
Supa cremă de fasole neagră pare o reţetă simandicoasă, însă nu este deloc aşa. În plus, nu e doar uşor de făcut, ci unii specialişti spun că e un fel de poţiune miraculoasă pentru sănătate.
Supa cremă de fasole neagră pare o reţetă simandicoasă, însă nu este deloc aşa. În plus, nu e doar uşor de făcut, ci unii specialişti spun că e un fel de poţiune miraculoasă pentru sănătate.
Ingredientele de care ai nevoie ca să pregăteşti supă cremă de fasole neagră sunt:
- 400 g fasole neagră;
- o ceapă tăiată în sferturi;
- 4 căţei de usturoi;
- o legătură de ceapă verde;
- 200 ml smântână pentru gătit;
- 2 ardei iuţi conservaţi;
- o lingură de unt;
- sare de mare proaspăt râşnită.
Mod de preparare a supei cremă de fasole neagră:
Pentru început alege şi spală bine fasolea, apoi acoper-o cu apă fierbinte astfel încât stratul de apă să-l depăşească cu 3 centimetri pe cel de fasole. Foarte important e ca boabele să fie lăsate peste noapte la hidratat, potrivit printesapolonic.ro.
A doua zi, dimineaţa, adaugă ceapa, usturoiul şi lingura de unt, după care aduci fasolea la punctul de fierbere. Atunci e momentul să dai mai mică flacăra, după care acoperi oala şi mai laşi să fiarbă compoziţia cam o oră, o oră şi jumătate sau până se înmoaie.
Atenţie, în acest timp mai verific-o din când în când şi mai adăugă apă dacă e nevoie. După ce a fiert bine, pune ardeii şi pasează totul cu un blender. Dacă e nevoie, mai adaugă lichid ca să ajungi la consistenţa dorită şi, la final, potriveşteţi supa de sare.
Sfat: se savurează fierbinte cu smântână şi ceapă verde proaspăt tocată!
Poftă nebună!
D.D.