REŢETA ZILEI – VINERI: Tort buturugă. Un deliciu pentru care vei primi o mulţime de complimente
Publicat pe 23.12.2016 la 18:55 Actualizat pe 23.12.2016 la 19:30
Tort buturugă. Da, ai citit corect. E haioasă denumirea acestei reţete, nu? Dar stai să vezi cât de simplu e de făcut, dar şi ce gostos este rezultatul. Mai mult, tortul buturugă e perfect pentru masa de Crăciun şi nu numai.
Tort buturugă. Da, ai citit corect. E haioasă denumirea acestei reţete, nu? Dar stai să vezi cât de simplu e de făcut, dar şi ce gostos este rezultatul. Mai mult, tortul buturugă e perfect pentru masa de Crăciun şi nu numai.
Ingrediente pentru tortul buturugă:
Pentru blat:
6 ouă,
6 linguri zahăr,
6 linguri făină,
Pentru cremă:
500 ml frișcă lichidă,
350 gr ciocolată amăruie,
1 esență rom.
Pentru decor:
frunzulițe din marțipan,
bombonele roșii,
cocos.
Mod de preparare a tortului buturugă:
Pentru cremă se pune într-o crăticioară, la bain-marie frișca lichidă împreună cu ciocolata ruptă cubulețe și romul. Atenţie însă: crăticioară cu compoziția să nu atingă apa! Se lasă până se topește complet ciocolata, se omogenizează şi, ulterior, se lasă să se răcorească. Mai mult, după ce s-a răcit se pune la frigider două-trei ore, potrivit caietulcuretete.com. Compoziția se va întări. O batem cu mixerul până căpătă consistența unei creme.
Bun, acum se bat ouăle cu zahărul până devin că o cremă. Adăugăm făină și omogenizăm. Turnăm în tavă tapetata cu hârtie de copt (dimensiuni tavă 32*35). Ulterior, dăm la cuptor la foc iute. Lăsăm doar atât cât să se rumenească foarte puțin pe margine. Atenție, dacă o lăsați prea mult nu se mai poate rula!
Când e gata o răsturnăm pe un prosop umed și îndepărtăm cu grijă hârtia de copt. Imediat repartizăm 1/3 din cremă pe întreagă suprafața a ruladei. Rulăm cu ajutorul prosopului, strângem bine la capete și dăm la rece ( unii o dau la congelator pentru 10 minute). Tăiem un capăt pe diagonală și îl atașăm la restul ruladei în așa fel încât să semene a buturugă. Îmbrăcăm cu restul de cremă rulada. Cu ajutorul unei furculițe trasăm niște dungi neuniforme că să îi dăm aspectul unei buturugi. Ornam cu frunzulițe și bombonele, presărăm nucă de cocoș și așezam crenguțe de brad în jur .
După ce stă la frigider ca "să se odihnească", tortul buturugă e numai bun de pus pe masa de Crăciun.
Poftă nebună!
D.D.