REŢETA ZILEI – VINERI: Tort-ecler cu banane
Publicat pe 06.01.2017 la 22:35 Actualizat pe 06.01.2017 la 22:43
Tort-ul ecler cu banane e desertul perfect pentru o zi ca cea de afară. Şi, desigur, când dorești să prepari ceva rapid, dulce, cremos, crocant, parfumat. Garantat va fi pe gustul întregii familii! În plus, îţi ia doar 15 minute ca să fie gata.
Tort-ul ecler cu banane e desertul perfect pentru o zi ca cea de afară. Şi, desigur, când dorești să prepari ceva rapid, dulce, cremos, crocant, parfumat. Garantat va fi pe gustul întregii familii! În plus, îţi ia doar 15 minute ca să fie gata.
Ingrediente:
Pentru tort ai nevoie de următoarele:
- 420 g biscuiți graham cu scorțișoară;
- 110 g budincă de vanilie;
- 590 ml lapte;
- 340 ml frișcă lichidă bătută;
- 6 banane proaspete tpiate în felii subțiri.
Pentru glazură vei avea nevoie de:
- 220 g zahăr pudră;
- 60 ml lapte;
- 2 lingurițe scorțișoară;
Cum se prepară tortul-ecler cu banane:
Pentru început, într-un bol mediu combină budinca de casă cu frișca, amestecă bine și lasă deoparte. Apoi, pe fundul unei tăvi pune un strat de biscuiți, potrivit unica.ro. Sigur va fi nevoie să rupi câțiva ca să încapă cum trebuie, nu-ți face griji dacă se suprapun. Toarnă jumătate din crema de budincă peste biscuiți și pune și jumătate din cantitatea de banane feliate.Urmează încă un strat de biscuiți și restul de cremă de budincă și de banane.Pune ultimul strat de biscuiți deasupra.
Hai că nu mai e mult şi e gata dulcele tău! Acum, într-un bol mic, freacă ingredientele pentru glazură până obții un rezultat omogen și cremos. Toarnă încet glazura peste ultimul strat de biscuiți.Dacă nu îți place glazura de scorțișoară, poți face una de cacao, pur și simplu înlocuind cele 2 lingurițe de scorțișoară cu 2-3 de cacao. Dă la frigider desertul pentru cel puțin 4 ore. Poți să îl lași chiar și peste noapte.Poți ține tortul cel mult 3 zile de când l-ai băgat la frigider prima oară.
Poftă nebună!
D.D.