REŢETA ZILEI: Vineri- Tortul copilăriei cu mere şi nuci
Publicat pe 17.06.2016 la 15:52 Actualizat pe 17.06.2016 la 16:05
Cine-şi aminteşte de acest tort? Este un adevărat deliciu şi ne aduce aminte de copilărie. Reţeta este foarte simplă şi este gata destul de repede.
Cine-şi aminteşte de acest tort? Este un adevărat deliciu şi ne aduce aminte de copilărie. Reţeta este foarte simplă şi este gata destul de repede.
Ingrediente:
- 7 mere potrivite ca mărime, curăţate de coajă şi cotor
- 220g zahăr brun
- o lingură de scorţişoară măcinată
- 100g miez de nucă
- 6 albuşuri
- 6 gălbenuşuri
- o linguriţă de extract de vanilie
- 7 linguri de făină integrală de grâu
- 250 ml smântână pentru frişcă
- 2-3 linguri de zahăr caramelizat
- o lingură de unt
Mod de preparare:
Pentru început, încingeţi cuptorul la 170 grade şi amestecaţi 100g de zahăr cu scorţişoara măcinată. Tăvăliţi pe rând merele prin minunatul amestec şi aşezaţi-le unul lângă celălalt într-o tavă cu fund detaşabil unsă bine cu unt. Umpleţi golurile lăsate de cotoare cu miez de nucă şi băgaţi tava la cuptor pentru 20 de minute.
Între timp, pregătiţi pandişpanul. Bateţi albuşurile spumă şi frecaţi bine de tot gălbenuşurile cu 100 de grame de zahăr şi o linguriţă de extract de vanilie. Amestecaţi cu grijă albuşurile bătute cu gălbenuşurile, apoi încorporaţi, pe rând, cele 7 linguri de făină. Turnaţi compoziţia peste merele coapte scoase din cuptor şi băgaţi din nou tava la copt pentru 35 de minute.
Cât timp aşteptaţi să se răcească, puteţi prepara frişca din 250 de ml de smântână şi 20 g de zahăr brun.
Ornaţi tortul de mere cu frişcă, miez caramelizat de nucă şi fire de zahăr caramelizat. Lăsaţi-l la rece şi bucuraţi-vă apoi de un desert simplu şi bun. N-ar fi rău să adăugaţi lângă şi o cupă de îngheţată de vanilie, conform printesapolonic.ro.
Poftă bună!
R.P.