România s-a cutremurat zdravăn! Trei seisme s-au produs într-o singură noapte

Timp de opt zile a fost linişte în zona seismică Vrancea, însă noaptea trecută, pământul s-a cutremurat zdravăn. Nu mai puţin de două cutremure s-au produs în mai puţin de 24 de ore, semn că s-a acumulat energie.

Conform Instititutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP), primul seism s-a produs miercuri, 27 ianuarie la ora 21.40, la vest de orașul Focșani, la o adâncime de 74 km și a avut o magnitudine de 3,1 pe scara Richter.

Cel de-al doilea a avut loc la ora 23.02, în cea mai activă zonă seismică, Năruja (nord-vest de Focșani), la o adâncime de 100 km. Acesta a avut o magnitudine de 3,5 pe scara Richter.

Un alt cutremur s-a produs, de asemenea, la o jumătate de oră distanţă, pe falia seismică Shabla, din Marea Neagră. Acesta a avut 3,5 grade pe scara Richter, iar epicentrul a fost foarte aproape de țărm, în dreptul localității bulgărești Kamen Bryag, la 44 km de Vama Veche.

În România, de la începutul anului,  au avut loc 10 cutremure în zona seismică Vrancea, cu magnitudini cuprinse între 2,6 și 4,1 grade pe scara Richter.

Cea mai importantă mișcare tectonică din România în ultimii ani a fost înregistrată în anul 2014, pe 22 noiembrie, când s-a produs un cutremur de 5,7 grade pe scara Richter.

Citeşte şi:

Azi noapte s-a produs un alt cutremur în România! Vezi în ce zone s-a resimţit


facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
TOATE STIRILE NOASTRE CONTINUA PE FACEBOOK

Alătură-te celor 300.000 de fani spynews.ro!

A1.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro
DivaHair.ro