Să nu faci asta în Săptămâna Neagră! Fereşte-te de rele!

Nu face asta în Săptămâna Neagră © Hepta

Săptămâna Luminată a fost sărbătorită şi petrecută cu mare dăruire de toţi creştinii, însă, spre deosebire de aceasta, Săptămâna Neagră este perioada adresată odihnei sufletelor care au plecat dintre noi. 

Săptămâna Neagră începe luni, 16 aprilie, şi înseamnă linişte şi odihnă pentru sufletele care au plecat dintre noi. De aceea, în această perioadă este indicat să nu încălcăm o serie de tradiţii şi superstiţii. 

Una dintre superstiţiile acestei perioade este legată de venirea pe lume a nou-născuţilor, întrucât, conform vorbelor din bătrâni, cine se va naşte în această perioadă nu va trăi. 

Toţi cei care au pierdut pe cineva drag sunt încurajaţi să ţină post şi să se roage pentru sufletele celor morţi. Nu uita de sufletele şi odihna celor trecuţi în nefiinţă şi aprinde-le o lumânare.

În prima zi din Săptămâna Neagră este sărbătorit Paştele Blajinilor. Această perioadă marchează pomenirea celor decedaţi, iar în această săptămână creştinii vizitează mormintele celor trecuţi în nefiinţă şi se roagă pentru pacea sufletească a acestora din urmă. De asemenea, femeile nu trebuie să coacă, să ţeasă sau să spele rufe. Cine face aceste lucruri în Vinerea Neagră nu o să aibă linişte şi sănătate în familie. 

Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici

A.G.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro
DivaHair.ro