Şapte semne timpurii ale cancerului pulmonar pe care nu trebuie să le ignori

Studiile arată că 40% dintre pacienții care suferă de cancer au fost diagnosticaţi abia în stadiul terminal al bolii. Cancerul pulmonar e greu de depistat, deoarece nu determină simptome edificatoare în fază incipientă, potrivit secretele.com.
 
Acestea sunt cele şapte semne care te pot ajuta să depistezi cancerul din timp:
 
1. Tusea persistentă
 
Tusea este primul semn că ai putea avea cancer pulmonar. Dacă tusea se opreşte după o săptămâna sau două, mai mult ca sigur se datorează unei infecții respiratorii sau a unei răceli. Dacă tusea continuă, ar putea fi un semn al canceruluii.
 
2. Respirația superficială
 
Persoanele care au dificultăți de respirație ar trebui să se îngrijoreze, deoarece acestea reprezintă un alt simptom de cancer pulmonar. Dacă ai semne de insuficiență respiratorie în urmă unor activități uşoare, trebuie să consulţi un medic specialist.
 
3. Durerile de piept, de spate și de umeri
 
Durerile de piept, de spate şi de umeri nu sunt simptome specifice pentru cancerul pulmonar, dar pot fi determinate și de metastazele la plămâni sau de umflarea ganglionilor limfatici sau a țesuturilor cutiei toracice. Este bine să mergi la un doctor.
 
4. Respirație zgomotoasă / șuierătoare
 
Dacă auzi zgomote în piept sau în laringe când respiri, trebuie să consulţi neapărat un medic. Un semnal de alarmă îl reprezintă intensificarea acestor simptome.

5. Slăbirea bruscă
 
Cei care suferă de cancer pulmonar slăbesc brusc, din cauza celulelor canceroase care privează organismul de energia obținută din alimentație.
 
6. Dureri de oase
 
Cei care au durerile severe și constante la nivelul oaselor sau ale vertebrelor spatelui trebuie să meargă neapărat la medic!
 
7. Migrene continue
 
Când cancerul pulmonar s-a extins la creier, oamenii au dureri de cap continue. Atunci când nu sunt provocate de metastaze la nivel cerebral, migrenele pot fi generate de tumori pulmonare care aplică presiune pe venă principală care iriga cu sânge extremitatea superioară a corpului.

A.B.

Foto: Hepta

Citeşte şi:

Cum să foloseşti alcoolul ca să te vindeci de cancer? Un călugăr a confirmat reţeta!

Giulia Nahmany: “Nu aș ezita sa imi extirp sânii dacă aș afla că am cancer!”


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro