Sărbătoare importantă pentru creştinii ortodocşi pe 2 iulie! Rugăciunea pe care să o spui pentru Sfântul Voievod Ştefan cel Mare

Sfântul Stefan cel Mar © doxologia.ro

Pe 2 iulie este sărbătoare importantă pentru creştinii ortodocşi. Aceşia îl prăznuiesc pe Sfântul Voievod Ştefan cel Mare. 

Sfântul Stefan cel Mare este fiul lui Bogdan Voda, fiul lui Alexandru cel Bun, din neamul Muşatinilor, şi din Doamna Oltea Maria, din neamul Basarabilor, potrivit crestinortodox.ro.

Citeşte şi - Sărbătoare mare pentru creştini! Mulţi români poartă numele acestui sfânt

"Sfinte Ștefane Voievod, apărător al poporului român și grabnic folositor al tuturor creștinilor, ascultă rugăciunea pe care o înălțăm către tine, noi, nevrednicii. Cunoaștem îndrăznirea pe care ai dobândit-o prin multe osteneli către Bunul Dumnezeu, Care ți-a ascultat rugăciunile tale. Drept aceea, te rugăm să ne auzi și tu pe noi când cerem ajutorul tău.

Ocrotește bisericile și mănăstirile în pace, întărește credința slăbită de ispitele acestui veac, surpă eresurile, luminează ocârmuitorii, dă vitejie ostașilor, iar nouă tuturor luminează-ne calea mântuirii, ca împreună cu tine în locașurile cele cerești să ne bucurăm în vecii vecilor. Amin", este rugăciunea pe care o spun oamenii pe 2 iulie.  

Dacă vrei să fii la curent cu cele mai noi ştiri, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici

R.P.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro
DivaHair.ro