Sărbătoare mare pe 17 iulie! Creştinii prăznuiesc o mare sfântă! E izbăvitoarea de duhuri rele şi ocrotitoarea femeilor care nasc

Pe 17 iulie e sărbătorită Sfânta Marina. Ea s-a născut din părinti păgâni, în Antiohia Pisidie. © Sursa foto: puterea.ro

În fiecare an, pe 17 iulie, creştinii ortodocşi o prăznuiesc pe Sfânta Marina, care e invocată în rugăciuni ca izbăvitoare de duhuri rele şi tămăduitoare de boli sufleteşti şi trupeşti. Sfânta este sărbătorită de Bisericile Catolică, Evanghelică şi Anglicană pe 20 Iulie. Ea se numără printre aşa-numiţii “Patrusprezece Ajutători” invocaţi în Occident, cu precădere în Evul Mediu, drept protectori în caz de pericol. Marina este considerată drept ocrotitoarea femeilor care nasc.

Sfânta Marina s-a născut în Antiohia Pisidiei şi era unică fată a preotului păgân Edisie. La scurt timp după ce a rămas orfană de mamă, tatăl ei a dat-o unei femei să aibă grijă de ea. La 12 ani, ea a învăţat credinţa în Hristos, iar tatăl ei s-a supărat cumplit pentru asta şi a început să o urască.

Într-o zi, Sfânta Marina a plecat cu oile tatălui său la câmp şi s-a întâlnit cu eparhul Olimvrie, un mare prigonitor al creștinilor. Cucerit de frumuseţea ei, bărbatul s-a hotărât să o ia de soție. Iar când a aflat că este creștină, tiranul a cerut să fie dusă în cetate, unde a fost chnuită. Bătută cu bestialitate, pe când se afla în temniţă, sub chipul unui șarpe, diavolul s-a încolăcit în jurul capului ei ca să o omoare, potrivit crestinortodox.ro.

O minune s-a petrecut în temniţă, unde a văzut o cruce mare strălucind cu lumina negrăită, iar deasupra crucii vedea o porumbiță albă că zăpada, care grăia: "Bucură-te, Marino, porumbiță cuvântătoare a lui Hristos, fiică a Sionului celui de sus, căci iată ziua bucuriei tale s-a apropiat!"

Când a văzut că nu e chip să o facă să renunţe la credinţa ei, dregătorul a poruncit să i se taie capul. Sfânta Marina a murit la 15 ani, în anul 270.

În prezent, moaştele Sfintei Marina se găsesc în Atena, în biserica închinata Sfintei Muceniţe. Mâna sa dreaptă se afla în Muntele Athos la Mănăstirea Vatoped. De asemenea, părticele din moaştele Sfintei Marină se găsesc şi în Albania, la Mănăstirea Sfânta Marina de pe Muntele Langa, potrivit puterea.ro.

În ţara noastră, părticele din moaştele Sfintei Marina se găsesc la Mănăstirea Hurezi (palma) şi la biserica din localitatea Feteşti, judeţul Suceava.

Dacă vrei să fii la curent cu cele mai noi ştiri din ţară, dar şi din întreaga lume, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem şi pagină de Instagram.

D.D.


facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
TOATE STIRILE NOASTRE CONTINUA PE FACEBOOK

Alătură-te celor 300.000 de fani spynews.ro!

A1.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro
DivaHair.ro