Sărbătoare MARE pe 7 Decembrie! Iată ce nu trebuie să faci sub nicio formă

Sfânta Filofteia este sărbătorită pe 7 Decembrie © crestinortodox.ro

Pe data de 7 Decembrie se sărbătoreşte Sfânta Filofteia, Ocrotitoare Copiilor, ale cărei moaşte se află la Curtea de Argeş. Aceasta este atât Ocrotitoare Copiilor, cât şi a tinerelor fete, pe care le ajută să se căsătorească.

Sfânta Filofteia este considerată şi "aducătoarea de ploi", fiind învrednicită cu harul de a alunga seceta şi a aduce ploi, în urma cărora vor fi roade bogate în acel an.

Există obiceiuri care trebuie respectate pentru a beneficia de ocrotirea Sfintei Filofteia. În această zi este indicat să nu se renunţe la treburile casnice, deoarece este o sărbătoare foarte importantă pentru creştini.

De asemenea, în această zi este interzisă folosirea obiectelor ascuţite, cum ar fi, cuţitele sau furculiţele. Inclusiv pâinea pe care o mâncaţi nu trebuie tăiată, ci ruptă cu mâna.

De Sfânta Filofteia, dacă aveţi nelămuriri în ceea ce priveşte decesul unei personae, vă puteţi ruga şi cere ajutorul pentru a afla. După această rugăciune către Sfântă rudele celui decedat vor afla din ce cauza s-a stins acea persoană.

Este bine ca femeile să împartă copiilor săraci pe care îi găsesc pe stradă, mâncare hrană. Se spune că în familia în care se dăruieşte hrană, copiii vor fi ocrotiţi de boli. De asemenea, tinerele care sunt dornice de a se căsători, se pot ruga în această zi pentru acest lucru, potrivit realitatea.net.

Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici. 

M.G.


facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
TOATE STIRILE NOASTRE CONTINUA PE FACEBOOK

Alătură-te celor 300.000 de fani spynews.ro!

A1.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro
DivaHair.ro