Sărbătoare mare pentru mii de credincioşi! Catolicii cinstesc Floriile

Sursa foto: Cristi Dorombach

Ziua de astăzi este una cu totul şi cu totul specială pentru numeroşi credincioşi romano-catolici, căci foarte mulți tineri, preoți din parohiile bucureștene, călugări și călugărițe din comunitățile religioase locale sunt așteptați să participe duminică la procesiunea de Florii pe care Arhiepiscopia Romano-Catolică de București o organizează și în acest an pe străzile Capitale, informează Agerpres.

Prezidată de arhiepiscopul mitropolit Ioan Robu, împreună cu monseniorul Cornel Damian, episcop auxiliar de București, procesiunea se desfăşoară la Biserica Franceză "Sacre Coeur", unde are loc ceremonia binecuvântării ramurilor. De aici, participanţii vor pleca pe traseul bd. Aviatorilor — Piața Victoriei — Calea Victoriei — str. G-ral Berthelot până la Catedrala romano-catolică "Sf. Iosif".

Cu ramuri în mâini, credincioșii și preoții îi vor cânta Mântuitorului, iar în fruntea procesiunii tinerii vor purta "Crucea Zilei Mondiale a Tineretului". La sfârșitul procesiunii,în Catedrala Sf. Iosif se va celebra Sfânta Liturghie.

În Duminica Floriilor, în Biserica Catolică se celebrează Ziua Mondială a Tineretului.

Citeşte şi

Sărbătoare pentru creştini! Azi prăznuim mai mulţi sfinţi importanţi

Sărbătoare mare pentru creştini! Azi o prăznuim pe Sfânta Teodora împărăteasa

T.F.S


facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
TOATE STIRILE NOASTRE CONTINUA PE FACEBOOK

Alătură-te celor 300.000 de fani spynews.ro!

A1.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro
DivaHair.ro