Sărbătoare pe 13 martie! Rosteşte această rugăciune care te va apăra de boală și supărări

Aducerea moaştelor Sfântului Nichifor, patriarhul Constantinopolului, se pomeneşte în calendarul creştin ortodox la 13 martie a fiecărui an.

Sfântul Nichifor, patriarh al Constantinopolului, a fost izgonit din scaunul sau, în insula Proconis, a murit după cincisprezece ani de exil şi a fost îngropat în biserica Sfântului Teodor, din acea insulă, biserică zidită de el, conform agerpress.ro.

Moaştele Sfântului Nichifor au fost aduse mai tărziu la Constantinopol. 

În data de 13 martie creştinii sunt în Postul Paştelui, şi fiind sărbătaore, în această zi nu ar trebui să mâncăm de "dulce". 

Pe 13 martie este indicat să postim prin abţinerea de la mâncăruri de "dulce", dar şi prin abţinerea de la gânduri rele şi de la critică. 

Pentru sănătate, ferire de rele şi de boală în această zi este indicat să rosteşti această rugăciune.

"Îndreptător credinţei şi chip blândeţilor, învăţător înfrânării te-a arătat pe tine turmei tale adevărul lucrurilor. Pentru aceasta ai câştigat cu smerenia cele înalte, cu sărăcia cele bogate. Părinte Ierarhe Nichifor, roagă pe Hristos Dumnezeu ca să mântuiască sufletele noastre.Cu dumnezeiască putere ai zdrobit fălcile celor necredincioşi, biruindu-i pe ei cu cuvântul Tău cel întărit şi ai învăţat să cinstească dumnezeiasca icoană a Mântuitorului, arătătorule de cele sfinte. Cu iubire de înţelepciune ai încercat adâncul înţelepciunii şi cu împletiturile dogmelor tale, în chip vădit ai sugrumat pe cei ce se leapădă de chipul lui Hristos, vrednicule de minune."Tămăduit-ai zdrobirea omenirii, Preacurată şi ai născut pe Făcătorul a toată lumea, Care ne-a ridicat pe noi, cei ce eram surpaţi prin căderea strămoşilor, Mireasă a lui Dumnezeu."  Amin.

Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici

C.L.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro
DivaHair.ro