Sărbătoare pentru creştini! Azi prăznuim mai mulţi sfinţi importanţi

Creştinii îi pomenesc în ziua de 6 februarie pe Sf. Ier. Vucol, episcopul Smirnei, și Fotie, patriarhul Constantinopolului, Sf. Cuv. Varsanufie cel Mare.

Sfântul Ierarh Vucol este pomenit în calendarul creștin ortodox la 6 februarie.Era originar din ținuturile Smirnei, Asia Mică, a primit credința creștină în urma propovăduirii apostolilor. A fost descoperit de Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan, apreciat pentru credința și râvna sa pentru Hristos și hirotonit episcop al Smirnei.

Înainte de a pleca la Domnul la 6 februarie, în anul 100, a lăsat urmaș în locul său pe Sfântul Mucenic Policarp (prăznuit la 23 februarie). Tot astăzi este pomenit și Sfântul Ierarh Fotie, patriarhul Constantinopolului, care s-a născut în această cetate, în anul 810, din părinții dreptcredincioși, Irina și Serghie, fratele Sfintei Împărătese Teodora și rudă cu Sfântul Patriarh Tarasie.

Sfântul Fotie a studiat științele profane, dar și Sfintele Scripturi, scrierile Sfinților Părinți și canoanele Bisericii. A fost hirotonit patriarh în anul 857. A scris cărți cu caracter pedagogic, juridic și literar.

Sursă foto acvila30.ro

Citeşte şi

Sărbătoare mare pentru creştini! Azi prăznuim mai mulţi sfinţi importanţi

Creştinii îl prăznuiesc astăzi pe Sfântul Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon


facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
TOATE STIRILE NOASTRE CONTINUA PE FACEBOOK

Alătură-te celor 300.000 de fani spynews.ro!

A1.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro
DivaHair.ro